Cea mai mare companie de electricitate din Grecia neagă informațiile privind cumpărarea Enel România

Cea mai mare companie de electricitate din Grecia neagă informațiile privind cumpărarea Enel România

Cea mai mare companie de electricitate din Grecia, Public Power Corp (PPC), a negat luni informațiile din presa elenă potrivit cărora ar fi aproape de a cumpăra 70% din Enel România și că ar fi semnat un memorandum de înțelegere în acest sens cu grupul italian Enel.

Într-o declarație în care a răspuns la o întrebare adresată de Comisia elenă pentru piața de capital cu privire la aceste informații, PPC a declarat că „explorează în mod activ” oportunități de creștere în Grecia și pe piețele din sud-estul Europei, relatează Reuters.

ADVERTISING

Compania a adăugat: "În acest cadru, PPC analizează potențialele achiziții selectate în România și Bulgaria, fără a avea însă în acest moment vreun acord sau memorandum de înțelegere."

PPC este cea mai mare companie elenă de electricitate şi operează reţelele de distribuţie de energie din Grecia, dar şi aproape 100 de centrale de producţie.

În mai anul acesta, după pierderi trimestriale în România de 154 milioane euro, directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli, a declarat că regulile de plafonare a preţurilor şi cele legate de tarifele de distribuţie din România "afectează grav" rezultatele din această ţară. "Nu are sens să investeşti într-un mediu excesiv de punitiv”, a spus De Paoli, întrebat dacă reglementările din România ar putea afecta prezenţa grupului în ţară.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇