Lufthansa introduce imediat o suprataxă pentru toate zborurile din Europa

Lufthansa introduce imediat o suprataxă pentru toate zborurile din Europa

Lufthansa anunță că va introduce o suprataxă cuprinsă între 1 euro și 72 de euro, drept costuri de mediu, pentru toate zborurile cu plecare din țările UE, Marea Britanie, Norvegia și Elveția

Se aplică chiar de mâine, 26 iunie, dar numai la rezervările pentru călătoriile care vor avea loc după 1 ianuarie 2025, a anunțat marți compania, potrivit Reuters.

Suprataxa va fi aplicată de toate companiile din grup, care include și Eurowings, Swiss Air, Austrian și Brussels Airlines.

Suprataxa va „acoperi o parte din costurile suplimentare în continuă creștere provocate de cerințele de mediu”.

ADVERTISING

Printre acestea este combustibilul durabil pentru aviație (SAF) fabricat din materiale pe bază de bio și considerat crucial pentru a face zborul mai sustenabil.

Uniunea Europeană a adoptat reguli care impun avioanelor care pleacă de pe aeroporturile statelor membre să folosească mai mult SAF.

Companiile aeriene au avertizat de ani de zile că reglementările care le cer să utilizeze combustibil durabil mai scump pentru avioane ar putea creşte costurile.

Preţurile biletelor au crescut deja în ultimii ani în boom-ul călătoriilor post-COVID, stârnind temeri că creşterile suplimentare ar putea descuraja călătorii să zboare.

ADVERTISING

Aviaţia este considerată responsabilă pentru aproximativ 2% din emisiile cu efect de seră, dar este considerată unul dintre sectoarele cel mai greu de decarbonizat, deoarece combustibilul pentru zboruri nu poate fi înlocuit cu uşurinţă cu alte tipuri de energie.

Autorităţile de reglementare europene au introdus reguli care cer furnizorilor de combustibil să se asigure că 2% din combustibilul din aeroporturile UE este SAF până în 2025, crescând la 6% în 2030 şi 70% în 2050, mulţi susţinând că aceste măsuri vor creşte costurile pentru sector.

ADVERTISING

Air France-KLM a impus o taxă de contribuţie SAF încă din ianuarie 2022, între 4 şi 12 euro.

Acum are în vedere măsuri similare Lufthansa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇