Jeff Bezos va vinde acțiuni Amazon de peste 8 miliarde de dolari

Jeff Bezos va vinde acțiuni Amazon de peste 8 miliarde de dolari

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, va vinde până la 50 de milioane de acţiuni la compania de comerţ online şi servicii cloud, în următorul an.

Informația apare într-un raport al companiei, citat de Reuters. La prețul actual, de 171,8 dolari, acţiunile valorează 8,6 miliarde de dolari.

Planul de vânzare, care este supus anumitor condiţii, a fost adoptat pe 8 noiembrie anul trecut şi va fi finalizat până la 31 ianuarie 2025, potrivit ultimului raport anual al companiei.

Acţiunile Amazon au închis vineri în urcare cu aproape 8%, după ce grupul de comerţ electronic a raportat vânzări mai mari decât aşteptările pentru trimestrul sărbătorilor de iarnă, iar afacerea sa profitabilă de servicii cloud a semnalat câştiguri timpurii din funcţiile bazate pe inteligenţă artificială.

ADVERTISING

Titlurile au crescut cu peste 80% anul trecut, pe fondul unei creşteri mai ample a acţiunilor tehnologice, şi au depăşit indicele de referinţă S&P 500.

Bezos a fondat Amazon ca o companie vânzătoare de cărţi, în 1994. El a demisionat din funcţia de director general şi a preluat funcţia de preşedinte executiv, în 2021. În prezent, este al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 185 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇