Iohannis: Construiți proiecte pentru bani europeni. De asta m-am bătut acolo pentru ei, nu pentru mine

Iohannis: Construiți proiecte pentru bani europeni. De asta m-am bătut acolo pentru ei, nu pentru mine

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis autorităților din Craiova, în cadrul unei vizite la uzina Ford, să construiască proiecte pentru bani europeni, precizând că acum sunt fonduri pentru investiții.

Șeful statului a subliniat că la Bruxelles s-a ”bătut” să obțină bani europeni pentru restartarea României, nu pentru el.

Siegfried Mureșan explică ce urmează după ce România a obținut 80 de miliarde de euro de la UE

”La sosire în aeroport am avut și o întâlnire cu autoritățile locale. Locația Craiova e importantă pentru România, Craiova e o locație economică de primă mână, e nevoie de investiții. Pentru autoritățile locale am avut un mesaj clar: construiți proiecte pentru bani europeni.

ADVERTISING

Știți că am negociat 80 miliarde de euro bani europeni pentru România, bani care vor putea fi folosiţi cu mare succes. I-am invitat să pregătească din timp proiecte pentru Craiova, pentru județ, pentru întreaga regiune, pentru infrastructură, dezvoltare.

De asta m-am bătut acolo pentru bani europeni, nu pentru mine, ci pentru România și pentru dezvoltarea României, pentru restartarea României. Avem potențial, acum vom avea și bani pentru investiții, ca România sa fie mult mai atractivă pentru investitori”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Test drive pentru Iohannis

Președintele a vorbit și despre uzina Ford de la Craiova, afirmând că în urma vizitei efectuate a văzut o echipă dedicată, cu oameni harnici.

”Sunt foarte bucuros că am revenit în Craiova. Am văzut ce noutăți avem aici, am văzut o echipă foarte dedicată, oameni harnici, este un semn foarte bun.

Despre echipa Ford pot să spun fără reținere că este foarte performantă, întreaga echipă știe cum trebuie să funcționeze o uzină modernă. Am auzit că există intenția de a extinde fabrica, e lăudabil, sper sa fie un succes”, a afirmat Iohannis.

ADVERTISING

Șeful statului a făcut și un test drive și a spus că i-a plăcut mașina pe care a condus-o.

”Am făcut un test drive, mi-a plăcut mașina, e important ca România să fie cunoscută pentru astfel de uzine de mare succes. Producția de mașini, această industrie e vitală pentru Romania”, a mai declarat Klaus Iohannis.

România primește de la Bruxelles 80 de miliarde de euro

Marți, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene.

Pe cine a salvat Uniunea Europeană, cine profită și cine spune povestea cea mai frumoasă. Și unde ajung miliardele

„După discuţii foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile şi patru nopţi de negociere, am obţinut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

Este, de asemenea, foarte important de ştiut că o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare, pentru revigorare economică”, a declarat Iohannis, la Bruxelles, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇