Instanța a respins cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF privind retragerea autorizației

Instanța a respins cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF privind retragerea autorizației

Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, ca neîntemeiată, cererea Euroins România de suspendare a deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a asigurătorului, informează ASF.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ia act de hotărârea pronunţată astăzi, 27.04.2023, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul nr. 2441/2/2023, prin care instanţa a respins, ca neîntemeiată, cererea Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. de suspendare a Deciziei A.S.F. nr. 242/17.03.2023, prin care Autoritatea a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia. Prin hotărârea pronunţată, la acest moment, instanţa confirmă legalitatea şi temeinicia măsurilor luate de ASF prin decizia contestată”, se precizează în comunicatul citat.

ADVERTISING

Consiliul ASF a decis, pe 17 martie 2023, să retragă autorizaţia de funcţionare a Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

Imediat, Eurohold Bulgaria AD, compania mamă a Euroins România, a demarat procesul de contestare a deciziei privind procedura de faliment pentru că măsura ASF ar fi abuzivă şi absolut iresponsabilă.

Ulterior, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) susţine că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) s-a grăbit să retragă licenţa Euroins România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇