Guvernul va apela la consultanţă internaţională pentru reforma pensiilor şi a salarizării bugetarilor: ”Nimeni nu ne-ar ierta dacă am da rateu”

Guvernul va apela la consultanţă internaţională pentru reforma pensiilor şi a salarizării bugetarilor: ”Nimeni nu ne-ar ierta dacă am da rateu”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că autorităţile române vor contracta servicii de consultanţă ”de la o instituţie financiară de prestigiu” internaţional pentru reforma pensiilor şi cea a salarizării în sistemul bugetar.

Ministrul reclamă ceea ce numeşte ”demonstraţii de superficialitate în ultima perioadă în materie de decizii care vizează milioane de oameni”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe care îl discutăm zilele acestea, pentru că vorbim de nişte componente de reformă esenţiale, cum este componenta de reformă a pensiilor şi pe componenta de reformă a salarizării în sistemul public, intenţionăm să aducem şi o consultanţă internaţională de la o instituţie financiară de prestigiu.

Nu o firmă de consultanţă de colţul mesei. Astfel, varianta cu care noi vom veni într-adevăr va fi acoperitoare şi va rezolva din probleme. Îmi doresc să nu încurcăm, să rezolvăm lucrurile, nu să ne facem că facem. 

Am avut atâtea demonstraţii de superficialitate în ultima perioadă în materie de decizii care vizează milioane de oameni încât am senzaţia că nimeni nu ne-ar ierta dacă am da rateu în momentul de faţă”, a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, la Realitatea Plus.

Ministrul Muncii a menţionat că reformele în cele două sisteme nu au caracter ”revanşard”, ci duc la îmbunătăţirea sistemelor publice.

”Nu vreau să creăm impresia unor decizii revanşarde, ci vreau să ajungem la decizii care ajută sistemele şi, pe fond şi modificările pe salarizare şi pe pensii fac sistemele publice eficiente şi să lucreze pentru cetăţean, cu o calitate pe care ei şi-o doresc.

Sisteme publice de calitate reprezintă, de fapt, un deziderat al acestei guvernări, nu sisteme publice improvizate gârbovite şi marcate de tot felul de refulări.

Oamenii politici, din punctul meu de vedere, trebuie să ajungă la maturitatea în care chiar dacă sunt voci care au semne de întrebare, să fie capabili să ofere răspunsuri astfel încât să-i convingă pe fond. Un sistem public trebuie să servească cetăţeanul şi să aibă o activitate de calitate”, a mai afirmat Turcan.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!