Germanii s-au gândit cum se vor încălzi la iarnă, pentru a evita gazele. E o metodă ineficientă, care îi va costa și mai mult

Germanii s-au gândit cum se vor încălzi la iarnă, pentru a evita gazele. E o metodă ineficientă, care îi va costa și mai mult

Germanii ar putea recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice, ineficiente, care ar suprasolicita reţeaua electrică, pentru a evita gazele, au avertizat companiile de utilităţi.

Gospodăriile s-au aprovizionat cu încălzitoare electrice cu ventilator, inclusiv dispozitive portabile, arată cifrele de vânzări, pe fondul temerilor că Rusia ar putea opri sau limita aprovizionarea cu gaze, informează Reuters.

Directorul general al asociaţiei germane a utilităţilor de energie şi apă, BDEW, a declarat pentru cotidianul Handelsblatt că în această iarnă clienţii ar putea avea facturi de energie şi mai mari dacă nu folosesc dispozitivele cu moderaţie.

ADVERTISING

”Şi pot suprasolicita reţelele electrice, de exemplu, atunci când multe gospodării îşi pornesc radiatoarele într-o parte a oraşului în acelaşi timp, într-o noapte rece de iarnă”, a arătat directorul BDEW, Kerstin Andreae.

Ea a spus că a înţeles temerile oamenilor de frigul din case, dar că unele dintre mecanismele de adaptare ar putea avea efecte negative.

În plus, utilizarea radiatoarelor poate provoca pene de curent locale.

Germanii au cumpărat 600.000 de dispozitive electrice de încălzire în prima jumătate a anului, în creştere cu aproape 35% faţă de un an mai devreme, potrivit datelor firmei de cercetare a pieţei GfK.

ADVERTISING

Germania, împreună cu alte ţări din Uniunea Europeană, se străduieşte să sprijine gospodăriile şi industriile împovărate de o nouă creştere a preţurilor energiei, după ce Rusia a oprit livrările prin conducta de gaze naturale Nord Stream 1.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇