Franța și Germania se aliază să treacă cu bine peste iarnă. Acord anunțat de Scholz și Macron

Franța și Germania se aliază să treacă cu bine peste iarnă. Acord anunțat de Scholz și Macron

Franța și Germania se vor ajuta reciproc pentru a face față crizei energetice, a anunțat președintele francez Emmanuel Macron.

Franța va fi pregătită să furnizeze gaz Germaniei, în timp ce Germania a fost de acord să trimită energie electrică în Franța, dacă este necesar, a declarat Macron după o convorbire telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz.

„Germania are nevoie de gazul nostru și noi avem nevoie de energie electrică din restul Europei, în special din Germania", a declarat Macron.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, le-a cerut cetățenilor țării sale să reducă drastic consumul de energie pentru a evita riscul de raționalizări și reduceri în această iarnă.

ADVERTISING

El a declarat că planurile de raționalizare a energiei sunt pregătite „în cazul" în care va fi nevoie de ele și că „reducerile vor avea loc în ultimă instanță".

„Cea mai bună energie este cea pe care nu o consumăm", a declarat liderul francez în cadrul unei conferințe de presă, unde a îndemnat întreprinderile și gospodăriile franceze să economisească energie, inclusiv prin reducerea încălzirii și a aerului condiționat.

Războiul din Ucraina a făcut ca multe țări europene să caute surse de combustibil, după ce Rusia a declarat că va opri pe termen nelimitat alimentarea de gaze prin gazoductul Nord Stream 1.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇