Franța are cea mai mare creștere economică din ultimii 50 de ani

Franța are cea mai mare creștere economică din ultimii 50 de ani

Franța înregistrează cea mai mare creștere economică din 1969, pe măsură ce șocul provocat de pandemia Covid-19 începe să treacă. Produsul Intern Brut pe 2021 a crescut cu 7%, cel mai bun rezultat din ultimii 52 de ani.

Rezultatele pozitive vin după o scădere de 8% în 2020, când restricțiile severe din cauza pandemiei au provocat recesiune economică.

Cel mai mare boom economic dintr-o generație ar trebui să-l ajute pe Emmanuel Macron, care se pregătește să candideze pentru încă un mandat de președinte al Franței, la alegerile programate pentru luna aprilie, scrie The Guardian.

ADVERTISING

Germania, pe de altă parte, a înregistrat o scădere de 0,7% în ultimul trimestru din 2021, mai mare decât estimarea de 0,3%, din cauza valului Omicron al pandemiei, care a lovit țara la sfârșitul anului trecut. Consumul privat a scăzut, iar consumul de stat a crescut, în același trimestru.

Creșterea anuală a PIB este de numai 2,8% în Germania, până la un total de peste 3.500 de miliarde de euro, arată cele mai noi date economice.

Și Spania a înregistrat cea mai mare creștere a PIB în trimestru 4 din anul 2000, cu 2%, potrivit INE.es, peste prognoza oficială de 1,4%. Creșterea anuală ajunge la 5,2% în Spania, sub ținta de 6,5% stabilită de Guvern.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În același timp, SUA au raportat o creștere a PIB pe anul trecut de 5,7%, cea mai mare înregistrată din 1984.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇