Florin Cîţu, întrebat despre sporurile bugetarilor: Dorim să facem această legătură între performanţă şi venituri

Florin Cîţu, întrebat despre sporurile bugetarilor: Dorim să facem această legătură între performanţă şi venituri

Premierul Florin Cîţu a afirmat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că scopul urmărit nu este cel de a elimina sporurile bugetarilor cu orice preț, ci de a face legătura între veniturile lor şi performanţă.

Florin Cîţu a fost întrebat, vineri seară, la finalul ședinței în care Guvernul a aprobat proiectul de Buget pe 2021, despre sporurile bugetarilor şi dacă vor exista modificări încă din acest an.   

Haideţi să vedem cum arată Legea salarizării. Obiectivul meu nu este de a elimina ceva este acela de a reaşeza modul în care noi... sau veniturile sunt alocate în sectorul public. Dorim să facem această legătură între performanţă şi venituri. Despre asta este vorba.

ADVERTISING

În acelaşi timp avem şi alte câteva principii, unul care a fost anunţat de foarte multe ori în spaţiul public, era vorba ca salariul preşedintelui să fie cel mai mare salariu în sectorul bugetar. De aici au fost tot felul de  excepţii. Vrem să corectăm aceste excepţii. Vreau să fim foarte clari, noua lege a salarizării unitare vrea să facă această modernizare”, a declarat premierul.

Acesta a reiterat ideea că va propune coaliţiei ca funcţiile de conducere să fie ocupate cu mandat de 6 ani, iar la fiecare trei ani să se face o reevaluare a activităţii.

ADVERTISING

În plus, fiecare persoană să aibă dreptul la cel mult două mandate, după care să fie obligată să se mute în alt departament.    ”Asta înseamnă un corp de funcţionari publici”, susţine premierul, invocând situații similare din alte state dezvoltate. 

Află mai multe despre Cîţu vrea bonusuri de performanță pentru bugetari, în loc de sporuri, iar funcțiile de conducere să fie pe mandat

Briefing de presă susținut de premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern din 19 februarie

Briefing de presă susținut de premierul Florin Cîţu la finalul ședinței de guvern din 19 februarie #FlorinCitu #sedintadeguvern

Posted by Guvernul României on Friday, February 19, 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇