Emailuri false în numele ANAF: Contribuabililor li se cer sume uriașe pentru a evita executarea silită

Emailuri false în numele ANAF: Contribuabililor li se cer sume uriașe pentru a evita executarea silită

ANAF atrage atenţia că infractorii cibernetici au pus la punct o nouă campanie de emailuri false, transmise în numele instituţiei.

Campania este în desfășurare în această perioadă, în care vin înştiinţările oficiale de la Fisc referitoare la amnistia fiscală.

Contribuabililor le este transmisă o „Nota informativă” prin care sunt informaţi cu privire la o presupusă datorie, pentru care este necesară plata pentru evitarea executării silite și a valorificării bunurilor.

Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail valorificare@anaf.pro.

ADVERTISING

"Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și nu trebuie să dați curs solicitărilor!", transmite Fiscul într-un comunicat remis vineri SpotMedia.ro

Iată şi cum arată un astfel de mail:

image-6


"Reamintim contribuabililor că ANAF nu informează contribuabilii despre creanțe prin email, informațiile privind situația fiscală proprie, somațiile, alte înștiințări sunt comunicate securizat fie prin SPV, fie prin Poșta Română cu confirmare de primire. Pentru informații fiscale cu caracter general contribuabilii pot apela CALL CENTER ANAF la numãrul 031.40.39.160", adaugă sursa citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇