După Silicon Valley, încă o bancă americană a intrat în faliment. Biden dă asigurări că americanii nu vor suporta pierderile

După Silicon Valley, încă o bancă americană a intrat în faliment. Biden dă asigurări că americanii nu vor suporta pierderile

Signature Bank, o instituție financiară din New York, a fost închisă de autoritățile de reglementare din SUA, care au preluat controlul asupra acesteia.

Signature Bank ar fi încercat să găsească un cumpărător sau o altă soluție pentru a-și garanta finanțele, dar fără succes, a declarat o persoană familiarizată cu situația citată de Wall Street Journal.

Este a doua bancă americană intrată în faliment, în doar trei zile, după Silicon Valley Bank (SVB), vineri.

Toți clienții își vor primi înapoi toate depozitele, a declarat un membru al Consiliului de Administrație al Signature.

ADVERTISING

Din cei 89 de miliarde de dolari înregistraţi în depozitele Signature, 90% nu erau asiguraţi de FDIC la sfârşitul anului trecut. Aproximativ o cincime din totalul depozitelor sale erau legate de active digitale la 31 decembrie.

Signature este o victimă a panicii din jurul Silicon Valley Bank.

Signature Bank a fost înființată în 2001, fiind o alternativă la marile bănci americane. După 2008, a devenit una dintre băncile favorite ale investitorilor.

În 2018, a angajat persoane care erau specializate în domeniul criptomonedelor, în încercarea de a se extinde dincolo de domeniul imobiliar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

New York Times scrie că, într-o oarecare măsură, Signature este o victimă a panicii din jurul Silicon Valley Bank.

Acest nou faliment subliniază provocările cu care se confruntă băncile mici și mijlocii, care au o bază mai restrânsă de clienți decât JPMorgan Chase sau Bank of America.

Pe măsură ce informațiile despre problemele de la Silicon Valley Bank au început să se răspândească săptămâna trecută, clienții Signature au început să sune la bancă, întrebând dacă depozitele lor sunt în siguranță.

Mulți s-au îngrijorat că depozitele lor ar putea fi în pericol, deoarece, la fel ca și clienții Silicon Valley, majoritatea aveau mai mult de 250.000 de dolari în conturi. Federal Deposit Insurance Corporation, entitatea care a confiscat Silicon Valley, asigură depozite doar până la 250.000 de dolari.

ADVERTISING

Însă vineri, pe măsură ce clienții intrau în panică, Signature s-a văzut cu depozitele golite de clienți care și-au retras banii.

Biden dă asigurări că sistemul bancar e solid

În acest context, preşedintele Joe Biden a dat asigurări luni că ”americanii pot avea încredere în faptul că sistemul bancar este solid”.

”Depozitele voastre vor fi disponibile atunci când veţi avea nevoie de ele”, a spus Joe Biden de la Casa Albă.

El a promis că americanii nu vor suporta pierderile unui faliment bancar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇