Dobânzile ar putea scădea de luna viitoare, dar prețurile continuă să crească. Analist: Mă aștept la creșterea TVA, la 21%

Dobânzile ar putea scădea de luna viitoare, dar prețurile continuă să crească. Analist: Mă aștept la creșterea TVA, la 21%

România a fost pentru a treia lună la rând țara europeană cu cea mai mare inflație, potrivit Eurostat.

Creșterile salariale din ultima perioadă și taxele noi care au intrat în vigoare anul acesta au dus la creșteri mai mari de prețuri decât în alte țări.

Din păcate, analiștii economici nu văd o potolire serioasă a acestor scumpiri prea curând. Mai mult, de anul viitor, după alegeri, nu exclus să ne așteptăm la creșterea TVA, de la nivelul de 19% cât e acum, a spus Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România.

ADVERTISING

„Multe din măsurile luate în acest an se aplică doar pentru o porțiune de an, pe când în anul viitor vor fi pe pe întregul an, deci impactul asupra deficitului este mult mai mare. Prin urmare, anul viitor ne așteaptă o taxare substanțială, care se va vedea în prețuri. (…) Creșteri de prețuri din cauza creșterii TVA. Mă aștept la creșterea de TVA”, a declarat Adrian Codirlașu.

Citește articolul integral pe ȘtirileProTV.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇