Cutremurul din Taiwan poate provoca "un sughiț pe termen scurt" pe piața cipurilor

Cutremurul din Taiwan poate provoca "un sughiț pe termen scurt" pe piața cipurilor

Cel mai mare cutremur produs în Taiwan din 1999 ar putea provoca unele perturbări în lanţul de aprovizionare cu semiconductori din Asia, au spus analiştii, după ce producătorii de cipuri, de la TSMC la UMC, au oprit unele operaţiuni de inspectare a instalaţiilor şi au mutat angajaţi.

Cutremurul puternic de ieri a lovit coasta de est a Taiwanului, lângă comitatul Hualien, ucigând nouă persoane şi rănind 800, transmite Reuters.

Insula joacă un rol enorm în lanţul global de aprovizionare cu cipuri, deoarece aici este cel mai mare producător de cipuri din lume, Taiwan Semiconductor Manufacturing, care furnizează cipuri Apple şi Nvidia.

ADVERTISING

Ţara găzduieşte, de asemenea, producători de cipuri mai mici, inclusiv UMC, Vanguard International Semiconductor şi Powerchip Semiconductor Manufacturing.

Deşi majoritatea fabricilor lor nu sunt aproape de epicentrul cutremurului, multe dintre firme au spus că au evacuat unele dintre fabrici şi au închis unele unităţi pentru inspecţii.

TSMC a declarat miercuri că lucrările la şantierele sale de construcţii, care au fost oprite, se vor relua după inspecţii, în timp ce instalaţiile afectate vor reporni producţia pe tot parcursul nopţii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Producătorul de cipuri, ale cărui unităţi din Hsinchu, Tainan şi Taichung au suferit diferite grade de întreruperi, ar putea fi nevoit să întârzie unele livrări şi să mărească producţia, pentru a compensa acest lucru, a declarat compania de consultanţă Isaiah Research, într-o notă.

”Atenuarea impactului cutremurului necesită măsuri atente şi timp pentru a restabili producţia şi a menţine standardele de calitate, prezentând implicaţii şi obstacole suplimentare”, au spus aceştia.

Analiştii Barclays au spus că unele fabrici de semiconductori extrem de sofisticate trebuie să funcţioneze fără probleme 24/7 în stare de vid, timp de câteva săptămâni, iar opririle ar perturba procesul, crescând presiunea preţurilor în acest sector.

ADVERTISING

Acest lucru ar putea provoca ”un sughiţ pe termen scurt” în producţia de electronice în economiile concentrate pe produse finite, cum ar fi Japonia şi Coreea, precum şi economiile concentrate pe componente, cum ar fi China şi Vietnam, au spus ei.

Cu toate acestea, raportul a menţionat că nivelurile mai scăzute ale stocurilor în rândul clienţilor ar putea permite producătorilor de cipuri din Taiwan şi Coreea să majoreze preţurile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇