Curtea de Conturi invită românii să-i spună ce să ancheteze

Curtea de Conturi invită românii să-i spună ce să ancheteze

Curtea de Conturi a României adresează cetăţenilor invitaţia de a trimite propuneri de teme de audit, pentru al patrulea an consecutiv, în vederea pregătirii Programului de activitate al instituţiei pentru anul următor.

„Astfel, în luna noiembrie 2022, toţi cei interesaţi de auditul public extern realizat de Curtea de Conturi asupra modului de gestionare a resurselor publice, pot recomanda teme de audit pe adresa de e-mail dedicată: propuneri.program2023@rcc.ro. Invitaţia este adresată, de asemenea, reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale şi asociaţiilor profesionale care, prin expertiza lor, pot aduce un plus de relevanţă activităţilor specifice de audit”, se menţionează în comunicat.

ADVERTISING

Prin acest demers, Curtea de Conturi doreşte să obţină o viziune de ansamblu asupra nevoilor publicului larg, mai ales în ceea ce priveşte auditul performanţei în diferitele domenii de activitate. Propunerile vor fi analizate de structurile de specialitate ale instituţiei supreme de audit, urmând ca aspectele relevante aflate în sfera lor de competenţă să fie incluse în Program.

Potrivit normelor de organizare şi funcţionare, Curtea de Conturi decide în mod autonom asupra programului propriu de activitate. Activitatea specifică a Curţii de Conturi se desfăşoară pe baza programului anual de activitate, aprobat de plenul Curţii de Conturi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Misiunile de audit public extern se aduc la cunoştinţa entităţilor ce urmează a fi verificate. Elaborarea, modificarea şi urmărirea realizării programului anual de activitate a Curţii de Conturi se efectuează conform metodologiei aprobate de Plenul Curţii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇