Creșteri de salarii de până la 50% prin lege pentru bugetarii care gestionează proiecte europene

Creșteri de salarii de până la 50% prin lege pentru bugetarii care gestionează proiecte europene

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede acordarea unei majorări salariale de până la 50% personalului din instituţiile şi autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile şi fonduri externe rambursabile, în implementarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat.

De majorare beneficiază și personalul Corpului controlorilor delegaţi din cadrul Ministerului Finanţelor care derulează activităţi la ordonatorii de credite ce gestionează fonduri europene alocate României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă, dar în cazul lor creșterea e cu până la 25%, în raport cu timpul efectiv alocat activităţilor în acest domeniu.

ADVERTISING

Ordonanţa de urgenţă 152/2022 prevede că majorarea în cauză este aplicată proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.

Prevederile actului normativ nu se aplică demnitarilor, cu excepţia funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, primar şi viceprimar.

Un amendament admis la proiectul de lege este legat de finanţarea, la rectificarea bugetară, a 1.213 posturi neclericale reglementate prin legea 378/2022.

Totodată, personalul prevăzut la articolul 1 din Legea nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, precum şi personalul din structurile cu rol de organisme intermediare pentru programele operaţionale, pe durata desfăşurării activităţii în acest domeniu, beneficiază de majorarea salariului de bază, soldei de funcţie/salariului de funcţie, indemnizaţiei de încadrare cu până la 50%.

ADVERTISING

De aceeaşi majorare beneficiază, în limita alocării bugetare, şi personalul din cadrul Direcţiei pentru coordonarea agenţiilor de plăţi, precum şi personalul prevăzut la articolul 7 alineatul (1) din Legea nr. 1/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pe durata desfăşurării activităţii în acest domeniu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇