Record de bugetari pentru ultimii 12 ani. Guvernul, acuzat că a mințit și a încercat să ascundă cifrele

Record de bugetari pentru ultimii 12 ani. Guvernul, acuzat că a mințit și a încercat să ascundă cifrele

Numărul angajaților de la stat a atins un nou record: 1.280.003 de persoane. Este cel mai mare număr din ultimii 12 ani, afirmă deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei.

Acesta atrage atenția că, deși Ministerul Finanțelor publica aceste date lunar, a făcut o pauză ca să nu circule aceste date în public la sfârșitul anului, când PSD-PNL împingeau pe ultima sută de metri noi angajări.

”Astea sunt cifrele la nivelul lunii noiembrie. În mod normal, Ministerul Finanțelor le publică lunar, dar a făcut pauză din septembrie, iar acum a publicat direct noiembrie. De ce? Ca să nu circule aceste date în public la sfârșitul anului, când se făcea bugetul pentru 2023 și când PSD-PNL împingeau pe ultima sută de metri noi angajări, înființarea de noi agenții inutile și, o știți deja, faimoasele creșteri de salarii la stat”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

ADVERTISING

Mai mult, deputatul USR spune că salariul mediu la stat este mare decât la privat cu 2.700 de lei în plus pe lună. Iar toate aceste salarii și sporuri, subliniază el, sunt plătite de angajații din privat.

”Pe lângă numeroase beneficii, salariul mediu la stat este mare decât la privat cu 2.700 de lei în plus pe lună. Pe an, asta înseamnă 32.400 de lei în plus. Oficial, motivația este că cei de la stat sunt mult mai bine pregătiți decât cei din privat. De fapt s-au blindat cu doctorate și hârtii de la fabrici de diplome.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cine plătește aceste salarii și sporuri? Chiar contribuabilii din privat cu salariile mai mici. Aceia care suportă cele mai mari taxe pe salariile mici din Europa. O rușine menținută strict din lăcomia politicienilor”, precizează deputatul.

Iar asta se întâmplă chiar acum când avem inflație record, taxe tot mai mari, dobânzi în creștere și se prefigurează multiple crize peste cea în care suntem deja, atrage atenția Năsui.

image-8

Potrivit acestuia, Guvernul a mințit că a înghețat angajările la stat și că nu vor crește taxele.

ADVERTISING

”Mai țineți minte cum ne mințeau că angajările la stat „au fost înghețate”? Ce a însemnat asta de fapt? Pentru a face angajări era nevoie de derogare din partea guvernului. Adică s-au deschis ușile fix pentru activul de partid. Marcel Ciolacu ne mai mințea că nu vor crește taxele și că va strânge cureaua la stat. Dar singurii care au fost forțați să facă asta au fost românii.

Politicienii au interesul doar să crească angajările la stat. Nu să reducă în vreun fel posturile sau să eficientizeze vreo activitate. De ce? Ca să fie criticat? Doar nu el plătește salariile și nu din banii lui se face risipa. Toate astea ajung pe nota de plată a contribuabililor. Din buzunarele contribuabililor români vin banii, fie prin taxe, fie prin inflație.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇