Coreea de Sud va construi cea mai mare unitate de producție de cipuri din lume

Coreea de Sud va construi cea mai mare unitate de producție de cipuri din lume

Coreea de Sud a dezvăluit planurile unor firme de top precum Samsung Electronics și SK Hynix de a investi peste 470 de miliarde de dolari pentru a construi cea mai mare unitate de producție de cipuri din lume.

Guvernul a schițat, luni, un plan care implică investiții de 471 de miliarde de dolari din sectorul privat până în 2047, scrie Bloomberg.

Firmele vor cheltui banii pentru a construi 13 noi fabrici de cipuri și trei unități de cercetare, pe lângă cele existente. Hub-ul va fi construit din Pyeongtaek până la Yongin și va fi cea mai mare din lume.

ADVERTISING

Investiția preconizată este în creștere față de momentul în care Seulul a dezvăluit pentru prima dată planurile Samsung și Hynix.

Guvernul Coreei de Sud, care lucrează îndeaproape cu firme private în ceea ce privește imperativele naționale, și-a sporit sprijinul pentru sectorul autohton de cipuri, care reprezintă aproximativ 16% din totalul exporturilor.

Executivul s-a angajat să protejeze un pilon al economiei sale, în timp ce se confruntă cu concurența globală în creștere. Pe măsură ce Japonia și Taiwanul investesc în mod agresiv în propriile sectoare de cipuri, guvernul coreean se angajează să extindă scutiri mari de taxe pentru firmele locale de cipuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ca parte a planului de două decenii, Samsung și Hynix urmează să-și construiască cele mai sofisticate fabrici de cipuri chiar la ei în ţară. Samsung pariază mult pe producerea de cipuri pentru alte firme – ca parte a unei investiții de 500 de trilioane de woni până în 2047. Rivalul mai mic Hynix își propune să investească 122 de trilioane de woni în aceeași perioadă.

Guvernul a spus că regiunea va găzdui, de asemenea, companii mai mici de design și materiale pentru producerea de cipuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇