Contabilii anunță protest la Guvern, din cauza E-TVA: Fără haos în legislația fiscală

Contabilii anunță protest la Guvern, din cauza E-TVA: Fără haos în legislația fiscală

Expertul contabil şi consultant fiscal Valentina Saygo spune că România se confruntă cu ”un moment critic pentru viitorul nostru economic” şi reclamă ”abuzurile legislative şi măsurile fiscale opresive” care afectează pe toată lumea.

Ea anunţă un protest intitulat ”Fără haos în legislaţia fiscală”, care va avea loc, luni, 8 iulie, scopul fiind eliminarea E-TVA.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a explicat că măsura decontului de TVA precompletat este necesară, fiind un instrument de reducere a gap-ului de TVA. Potrivit calculelor de la nivelul UE, sunt 35 miliarde de lei neîncasaţi din TVA, sumă care ar putea fi virată la bugetul de stat.

ADVERTISING

Protest pentru eliminarea E-TVA

”Ne confruntăm cu un moment critic pentru viitorul nostru economic. Abuzurile legislative şi măsurile fiscale opresive afectează fiecare antreprenor, economist, contabil şi contribuabil din această ţară.

Este timpul să ne ridicăm împotriva acestor nedreptăţi şi să cerem schimbări fundamentale.

Scopul nostru principal este eliminarea E-TVA şi oprirea dictaturii fiscale exercitate prin ordonanţe de urgenţă emise noaptea”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Valentina Saygo, expert contabil şi consultant fiscal.

Aceasta apreciază că este nevoie ca vocea specialiştilor să fie auzită şi să participe activ la masa negocierilor cu Ministerul de Finanţe.

ADVERTISING

”Dorim un dialog constructiv şi implicarea noastră directă în procesul de luare a deciziilor care ne afectează vieţile şi afacerile. Pentru a atrage atenţia şi a exercita presiune reală asupra autorităţilor, avem nevoie de participarea voastră. O prezenţă masivă la marşul de protest va transmite un mesaj puternic: nu mai tolerăm nedreptăţile şi cerem acţiuni imediate”, a mai scris Valentina Saygo.

Potrivit acesteia, protestul, intitulat ”Fără haos în legislaţia fiscală”, va avea loc luni, 8 iulie, între orele 8.30 şi 13.00, în Bucureşti.

ADVERTISING

”Acest protest nu este doar despre fiscalitate, ci despre dreptate şi transparenţă în guvernare. Este despre a ne asigura că avem un cuvânt de spus în deciziile care ne afectează vieţile”, a mai transmis expertul.

Protestul e organizat de Patronatul Antreprenorilor Contabili din România.

Potrivit organizatorilor, protestatarii se vor strânge în Piaţa Victoriei şi vor porni în marş către ANAF şi Ministerul Finanţelor, în intervalul 08.30 – 13.00.

Boloş explică la ce e bună E-TVA

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a explicat, marţi, că ”acele diferenţe de TVA şi notele justificative intră în vigoare la trei luni de la publicarea în Monitorul Oficial, aşa încât Ministerul de Finanţe are timpul suficient să vadă dacă aceste diferenţe între noi şi contribuabili sunt justificate, să vedem ce tipuri de măsuri se pot lua în intervalul acesta de trei luni”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇