Guvernul a prelungit compensarea cu 50 de bani a prețului la carburanți

Guvernul a prelungit compensarea cu 50 de bani a prețului la carburanți

Guvernul a prelungit, până la sfârşitul anului, măsura privind reducerea preţului carburanţilor cu 50 de bani pe litru, potrivit unui anunţ făcut de către secretarul de stat în Ministerul Energiei, Dan Drăgan, la finalul şedinţei de Guvern.

„În şedinţa de Guvern a fost adoptată Ordonanţa de modificare a Ordonanţei de Urgenţă 106/2022 prin care Guvernul a prelungit măsura acordării de reduceri de preţ la benzină şi motorină până la 31 decembrie 2022.

Prin această Ordonanţă de Urgenţă, operatorii economici care comercializează benzină şi motorină către clienţii finali persoane fizice sau juridice, precum şi către operatorii economici autorizaţi care achiziţionează carburanţi din depozite, dar şi din staţii de distribuţie pentru consumul propriu sau pentru revânzare şi care acordă o reducere de 0,5 lei pe litru inclusiv TVA la preţul de vânzare beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0,25 lei litru, inclusiv TVA aferentă reducerii acordate", a precizat Drăgan.

Din luna iulie, pentru o perioadă de trei luni, guvernul a decis să aplice o compensare a prețului la pompă cu 50 de bani. Compensarea este evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇