Companiile românești cu capital majoritar de stat vor putea să acceseze fonduri din sectorul privat. Cîțu: E un mesaj clar pentru investitori

Companiile românești cu capital majoritar de stat vor putea să acceseze fonduri din sectorul privat. Cîțu: E un mesaj clar pentru investitori

Premierul Florin Cîţu a declarat că Guvernul a adoptat miercuri un proiect de lege care abrogă un act normativ care suspenda dreptul companiilor din România, unde statul este acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat.

„Din primul moment am spus şi public că vom abroga această lege când vom veni la guvernare”, a adăugat şeful Executivului.

„În şedinţa de guvern a fost aprobat un proiect de lege foarte mult aşteptat de economia privată, proiect care atunci când a apărut a creat foarte multă rumoare şi neîncredere în România, o lege aprobată atunci în Parlament, iar proiectul de acum abrogă acea lege, o lege care suspenda dreptul companiilor din România, unde statul e acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat.

ADVERTISING

Astăzi reparăm acea nedreptate. Din primul moment am spus şi public că vom abroga această lege când  veni la guvernare. Acest proiect de lege merge la Parlament.

E un mesaj clar pentru investitori, atât din România şi din exterior, că acest Guvern e unul care susţine investiţiile, un Guvern care ştie că are nevoie de investiţii pentru a se dezvolta”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului. 

Citește și:

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇