Cîţu propune reducerea CAS de la 25 la 20%: Aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu

Cîţu propune reducerea CAS de la 25 la 20%: Aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu

Fostul premier Florin Cîţu, acum doar lider PNL, vine cu o idee cum ar putea creşte salariile românilor: prin reducerea CAS de la 25 la 20%. Asta ar însemna vreo 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu.

Preşedintele PNL a postat, duminică, un mesaj pe Instagram, în care prezintă soluţii pentru a creşte salariile pentru toţi românii:

”Soluţii: 1. Reducerea contribuţiilor - mai mulţi bani în buzunarele românilor.

2. Reducerea TVA - temperează inflaţia”, scrie Cîţu în postare.

Postarea preşedintelui PNL vine în contextul declaraţiilor ministrului Finanţelor Publice, Adrian Câciu, privind o supraimpozitare a proprietăţii, din 2023.

ADVERTISING

Ulterior, ministrul şi-a nuanţat declaraţiile privind impozitarea proprietăţilor, el arătând că nu este adeptul supraimpozitării în această privinţă, dar susţine ceea ce numeşte „o ajustare” în zona de reglementare comercială a unor activităţi de business.

Iată ce spune ministrul de Finanţe: Ţara nu a ştiut că PNRR vizează revizuirea unor impozite, inclusiv impozitul pe proprietate, pe venit sau contribuţii. Dar şi ce crede şeful PSD: Ciolacu susține în continuare suprataxarea celor cu mai mult de două proprietăţi sau două maşini


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇