Cîţu, despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat: Proiectul este foarte bun

Cîţu, despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat: Proiectul este foarte bun

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul.

”Este un  proiect de lege pe care l-am discutat în Coaliţie. Am văzut draftul. (…) Va fi o dezbatere publică. Mi se pare un roect de lege foarte bun”, a spus miercuri prim-ministrul.

Cîțu consideră că este normal ca fiecare persoană să aleagă între cele două - pensie sau salariu.

”Mie mi se pare un proiect de lege foarte bun, am încercat şi anul trecut acest lucru. Mi se pare normal, în momentul în care ai ieşit la pensie, să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să fii angajat, atunci să renunţi la pensie”, a mai declarat Cîţu.

ADVERTISING

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat recent că, în condiţiile în care există ”un trend considerabil” privind angajaţii din sistemul public ieşiţi la pensie şi reangajaţi tot la stat, intenţionează să le dea bugetarilor posibilitatea de a lucra până la vârste mai înaintate, însă fără a mai putea cumula pensia cu salariul de la stat. Un pensionar va putea, în schimb, să cumuleze pensia cu un salariu câştigat lucrând în mediul privat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇