Ciolacu și Grindeanu au inaugurat 10 km din Autostrada A0. De miercuri se va putea și circula (Video)

Ciolacu și Grindeanu au inaugurat 10 km din Autostrada A0. De miercuri se va putea și circula (Video)

Încă 10 kilometri din Autostrada A0 Sud, lotul 1, din zona nodului rutier cu Autostrada A2, au fost inaugurați, duminică, de premierul Marcel Ciolacu și de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Pe cei 10 kilometri de autostradă din A0, inelul sudic, se va putea însă circula de miercuri.

Live A0

De săptămâna viitoare se va circula și pe ultimii 10 Km ai lotului 1 al A0 Sud!Aproape două treimi din A0 Sud vor avea astfel asigurată conexiunea cu A2 (Autostrada Soarelui). Practic circulația între intersecția cu DN6 (București – Alexandria) și Constanța se va putea desfășura doar pe autostradă, pe o lungime de 236 de km.Cei 33,23 de km ai A0 Sud vor mai asigura conexiuni cu DN5 (București-Giurgiu) și cu DN4 (București-Oltenița).Constructorul turc desfășoară acum în șantier ultimele activități înaintea recepției la terminarea lucrărilor.

Publicată de Sorin Grindeanu pe Duminică, 28 iulie 2024

„În acest moment, toată zona limitrofă Bucureștiului și cartierele periferice vor merge pe autostradă direct până la Constanța din zilele următoare.

ADVERTISING

În acest moment, Ministerul Transporturilor, are în lucru 780 de km de autostradă și drum expres. Toate sunt șantiere în lucru și aproximativ 1.500 de km de cale ferată. Normal, mai ales în zona rutieră, unde, de exemplu, numai Autostrada Moldovei, unde sperăm că anul acesta să dăm în circulație vreo 140 de km, partea de cofinanțare a fondurilor europene din PNRR este de aproape 50%.

(...) aici este cea mai mare parte din deficitul de care vorbim de fiecare dată. Eu nu voi opri investițiile. În acest ritm se dezvoltă România, lucru pe care l-au făcut și alte state europene și membre UE. Același lucru l-a făcut și Portugalia, Spania, și Italia. Este cel mai bun moment al României pentru investiții, mai ales în zona de infrastructură”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, fâcând referire la criticile privind creșterea continuă a deficitului bugetar, în primele șase luni ale anului 2024.

ADVERTISING

De asemenea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că în acest moment, din cei 100 de kilometri de autostradă care ar trebui să înconjoare Capitala, 50 de kilometri sunt realizaţi.

„Cert este că pe A0 Sud, odată cu inaugurarea acestor 10 kilometri, se va circula pe peste 33 de kilometri de autostradă, de la DN 6, adică drumul spre Alexandria, până la intersecţia cu A2. Anul trecut ştiţi că au fost inauguraţi 20 de kilometri pe A0 Nord. Deci vorbim de peste 50 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului, din aproximativ 100, deci suntem cam la jumătate”, a spus Grindeanu.

ADVERTISING

Ministrul Transporturilor a precizat că Lotul 3 din această autostradă ar trebui să fie dat în circulaţie în această toamnă.

„Lotul 3 este undeva la 70 - 70 şi ceva la sută. Am fost împreună cu domnul director pe lotul 3 de autostradă, cel care face legătura acestei autostrăzi A0 cu A1, autostrada spre Piteşti. Sunt 3-4 puncte critice pe care trebuie să le depăşească în lunile viitoare, sunt câteva pasaje, este o relocare masivă de utilităţi. Sunt 3-4 puncte critice pe care trebuie să le depăşească astfel încât în această toamnă să dăm drumul în circulaţie.

Monitorizez atent această lucrare şi eu şi domnul director, astfel încât în această toamnă să putem circula de la A1, adică autostrada care vine dinspre Piteşti, pe autostradă în jurul Bucureştiului, pe varianta sudică, până la Constanţa. Pe scurt, dacă vă veţi urca pe autostradă la Craiova, fiindcă trebuie să se termine şi acele tronsoane anul acesta, veţi putea merge pe autostradă până la Constanţa, la sfârşitul acestui an”, a explicat Grindeanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇