Ciolacu: Impozitarea progresivă nu va fi introdusă anul acesta. Dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu taxa unică

Ciolacu: Impozitarea progresivă nu va fi introdusă anul acesta. Dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu taxa unică

Impozitarea progresivă nu va fi implementată anul acesta, şi nici anul viitor, a declarat marți preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. El a subliniat că există o bază de discuţie și că e posibil ca în viitor să se vină cu un sistem de impozitare la toate ţările UE.

România poate rămâne cu taxa unică, dacă vrea să se compare cu Rusia, în timp ce 99% dintre ţările europene au impozitare progresivă, a mai afirmat Ciolacu.

"Eu mi-aş dori să ieşim din zona de sloganuri, din zona "dacă se scoate taxa unică", care, să mă iertaţi, dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu această taxă unică. Dacă vrem să ne comparăm cu Europa, vedem ca 99% din ţările din Europa au impozitare progresivă.

ADVERTISING

Impozitarea progresivă (…) nu va fi implementată nici anul acesta şi cred că nici anul viitor. Dar este o bază de discuţie. Să vedem cum construim viitorul împreună, să ieşim din zona de sloganuri, să ne rupem că "distrugem mediul de afaceri". N-am văzut mediul de afaceri distrus niciunde în Europa unde există acest sistem de impozitare progresivă", a declarat Ciolacu, la Parlament.

El a precizat că este prima oară când o coaliţie îşi asumă acest lucru, şi PSD, şi PNL şi UDMR.

Totodat, Ciolacu vede posibil ca în viitor să existe un sistem de impozitare similar pentru toate ţările Uniunii Europene, în actualul context internaţional marcat de războiul din Ucraina.

ADVERTISING

"Este nevoie să venim cu o viziune europeană peste tot, astfel încât să creăm un cadru concurenţial adecvat în interiorul UE. Lucrurile sunt într-o dinamică”, a conchis Ciolacu.

Și premierul Nicolae Ciucă a spus luna trecută că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇