Mediul de afaceri nu vrea să se schimbe cota unică, dar vrea reevaluare la PFA-uri și microîntreprinderi

Mediul de afaceri nu vrea să se schimbe cota unică, dar vrea reevaluare la PFA-uri și microîntreprinderi

Reprezentanții mediului de afaceri recomandă autorităților ca măsuri fiscale menţinerea unei cote unice de impozitare, reducerea evaziunii fiscale, creşterea colectării taxelor.

Mai exact, recomandările sunt:

  • Menţinerea unei cote unice de impozitare – un sistem de impozitare simplu şi esenţial pentru creşterea economică, care a adus prosperitate, a generat locuri de muncă, a încurajat formarea unei clase de mijloc în România şi care, totodată, reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale României.
  • Reducerea reală a evaziunii fiscale, inclusiv a deficitului de încasare TVA, precum şi reducerea cheltuielilor statului. Un instrument fundamental pentru îndeplinirea acestui scop rămâne digitalizarea ANAF.
  • Creşterea colectării taxelor şi combaterea evaziunii fiscale, prin sancţiuni mai aspre şi controale în zonele unde sunt identificate probleme.
  • Reevaluarea cadrului în care sunt utilizate microîntreprinderile şi PFA-urile în România.
ADVERTISING

Alte propuneri prevăd reaşezarea sistemului fiscal astfel încât să stimuleze munca, să scoată la suprafaţă munca la negru şi la gri, să reducă exodul de angajaţi şi să readucă românii din străinătate acasă.

Potrivit reprezentanților mediului de afaceri, în contextul provocărilor recente, este important ca economia să fie încurajată, iar mediul de afaceri să rămână puternic, astfel încât să continue să investească şi să asigure locuri de muncă pentru cetăţeni.

Totodată, mediul economic consideră că este vital ca orice modificare a politicilor publice să se facă prin consultarea cu toate părţile interesate, într-un mod transparent.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

PNL: Am sprijinit fără dubii exact aceste măsuri

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe afirmă că PNL a sprijinit fără dubii exact aceste măsuri pentru că ele au funcţionat şi le va susţine şi mai departe.

”PNL a sprijinit fără dubii exact aceste măsuri pentru că ele au funcţionat şi le vom susţine şi mai departe pentru că oferă o perspectivă pozitivă pentru economie. Apreciem susţinerea care vine dinspre marii investitori străini şi români pentru ideile şi măsurile economice promovate constant de PNL”, declară Stroe.

ADVERTISING

Companiile cer ca economia să fie încurajată, să nu mergem spre formule fiscale care inhibă iniţiatiava, spune el.

”Şi le dau dreptate sută la sută, pentru că ei sunt cei care creează locuri de muncă, cei la care ne uităm când vorbim de dezvoltare”, conchide purtătorul de cuvânt al PNL.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇