CEO Revolut, născut în Rusia, cu tată ucrainean, anunță că va dubla fiecare donaţie în contul Crucii Roşii

CEO Revolut, născut în Rusia, cu tată ucrainean, anunță că va dubla fiecare donaţie în contul Crucii Roşii

Nik Storonsky, unul dintre cei doi fondatori ai Revolut, născut în Rusia, dar al cărui tată este ucrainean, a anunțat că va dubla fiecare donaţie în contul Crucii Roşii.

„Ucrainenii şi ruşii sunt rude. Vom dubla fiecare donaţie în contul Crucii Roşii”, a scris el, într-o scrisoare postată pe blogul companiei, informează Forbes.

Storonsky a vorbit despre legăturile sale personale cu Ucraina și a spus că se opune războiului declanșat de Rusia.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 7-a zi de război în Ucraina

În vârstă de 37 de ani, Nik Storonsky a crescut în Rusia, dar este pe jumătate ucrainean, tatăl său fiind din această țară. El deține dublă cetățenie: britanică și rusă.

ADVERTISING

„Când eram copil, noțiunea de război între Rusia și Ucraina era de neconceput. Nu doar pentru că războiul este greșit și duce la pierderi de vieți nevinovate, ci și pentru că, pentru mine, ucrainenii și rușii sunt rude”, a scris Storonsky, într-o scrisoare postată pe site-ul Revolut.

„Tatăl meu este ucrainean. Am familie și prieteni în toată Ucraina, oameni de care îmi pasă profund și pentru care sunt extrem de îngrijorat.

Pentru mine, ca şi pentru mulţi, ideea unui război între Rusia şi Ucraina nu este doar înfiorătoare, ci este aproape imposibil de crezut”, a mai spus el.

ADVERTISING

Vlad Yatsenko, celălalt co fondator Revolut, în vârstă de 38 de ani, este ucrainean și deține dublă cetățenie: britanică și ucraineană.

Vineri, Revolut a anunțat că oferă sprijin pentru relocare tuturor angajaților săi din Ucraina, care doresc să se mute în străinătate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇