Boloș: Cei cu hoteluri și restaurante sunt în continuare aproape cei mai răsfățați. Taxa pe bănci e exclus să genereze o majorare a ratelor

Boloș: Cei cu hoteluri și restaurante sunt în continuare aproape cei mai răsfățați. Taxa pe bănci e exclus să genereze o majorare a ratelor

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susţine că proprietarii de hoteluri şi restaurante sunt în continuare cei mai răsfăţaţi, în ciuda noilor măsuri fiscale care prevăd un impozit mai mare pe cifra de afaceri.

Boloş însă spune că vor avea TVA de 9% (nu valoarea standard de 19%), vor încasa în continuare vouchere de vacanţă şi pot profita de sistemul de impozitare de la microîntreprinderi cu 3%.

“Cei care au hoteluri şi restaurante sunt în continuare aproape cei mai răsfăţaţi, pentru că au 9% TVA, au în continuare voucherele de vacanţă, 1,8 miliarde de lei. Au, de asemenea, sistemul de impozitare de la microîntreprinderi cu 3%, deci sunt în continuare cu facilităţi create de către Guvernul României într-o perioadă în care alţii sunt invidioşi pe aceste tipuri de facilităţi fiscale de care beneficiază.

ADVERTISING

Nu de dragul luării acestor măsuri fiscale facem acest lucru, ci datorită acestor angajamente, pentru a nu periclita dezvoltarea României”, a afirmat Marcel Boloş.

Băncile nu vor majora ratele... din solidaritate

Acesta a fost întrebat, joi dimineaţă, la Antena3, şi cum va proceda Guvernul cu taxa impusă băncilor pentru a nu se înregistra o majorare a ratelor. 

Taxa pe bănci este exclus să genereze o majorare a costului ratelor oamenilor la bănci. Ar fi o nebunie acest lucru. Impactul bugetar suplimentar pe care îl au băncile este unul care nu generează astfel de situaţii, 336 milioane de lei de la bănci suplimentar, de la 41 de bănci.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Am discutat zilele trecute cu un preşedinte de bancă şi mi-a spus domnul ministru puteaţi să ne puneţi şi 3%, fiindcă suportam acest lucru din solidaritate faţă de situaţia dificilă prin care trece România”, declară ministrul Finanţelor. 

El a mai precizat că scenariile apocaliptice nu sunt de bun augur şi că aceste măsuri fiscal-bugetare nu vor avea impact asupra vieţii românilor. 

”Îi asigur sută la sută că nu aceasta va fi cauza unor eventuale creşteri ale ratelor bancare şi nu vor avea de suferit de pe urma acestor măsuri fiscal bugetare. Scenariile acestea apocaliptice nu cred că sunt de bun augur pentru întreaga populaţie, pentru că nu au aceste măsuri fiscal-bugetare impact asupra consumului de bază şi asupra vieţii românilor în viaţa de zi cu zi.

ADVERTISING

Sigur, sunt creşteri de TVA, dar sunt pentru acele produse şi activităţi impozabile, care nu fac parte din traiul zilnic. Am fost foarte atenţi ca oamenii să fie protejaţi şi, de asemenea, investiţiile mediului de afaceri să fie protejate, pentru că din celebra taxă de 1% din cifra de afaceri am depus investiţiile”, a mai transmis Marcel Boloş. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇