Bologa: Așa cum arată bugetul pe 2021, DNA nu-și poate desfășura activitatea în bune condiții

Bologa: Așa cum arată bugetul pe 2021, DNA nu-și poate desfășura activitatea în bune condiții

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a declarat joi că activitatea direcției anticorupție nu se poate desfășura în condiții optime, având în vedere că a primit mai puțini bani decât a cerut în proiectul de buget pe anul 2021.

„Referitor la buget, noi am cerut o sumă care să ne permită desfăşurarea în bune condiţii a activităţii. Am cerut pentru serviciul tehnic, pentru dezvoltarea acestuia, atât uman cât şi tehnic, cred că am cerut vreo 30 de milioane de lei şi am primit 6.

Deci, ne vom putea desfăşura activitatea probabil până la o rectificare„, a afirmat Crin Bologa în cadrul conferinţei în care a prezentat raportul de activitate pe anul trecut.

ADVERTISING

El a adăugat că activitatea DNA nu se poate desfăşura "în bune condiţii" cu sumele alocate.

"Noi suntem ordonatori secundari de credite. Bugetul nostru trece prin bugetul Ministerului Public şi probabil Executivul a apreciat să ne aloce o sumă redusă faţă de ceea ce am cerut, pentru ca în cursul anului 2021 să se vină cu rectificări bugetare.

Aşa cum arată proiectul de buget, noi nu ne putem desfăşura activitatea în bune condiţii. Dar se pare că în cazul tuturor instituţiilor e la fel şi atunci noi înţelegem şi situaţia asta şi sperăm ca pe parcursul anului, prin rectificări bugetare, să primim”, a spus Bologa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇