Bode promite că în octombrie va fi gata linia de cale ferată Gara de Nord - Aeroportul Otopeni

Bode promite că în octombrie va fi gata linia de cale ferată Gara de Nord - Aeroportul Otopeni

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunţă că în luna octombrie a acestui an linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord din Bucureşti şi Aeroportul ”Henri Coandă” Otopeni va fi dată în funcţiune, constructorii mai având de finalizat câteva lucrări pe două tronsoane.

Potrivit ministrului Bode, la linia de cale ferată Gara de Nord – Otopeni, pe tronsonul dintre Mogoşoaia şi Baloteşti, care are aproximativ 8 kilometri, se lucrează la dublarea liniei de cale ferată.

În același timp, se lucrează și pe racordul care leagă aeroportul de linia de cale ferată Mogoşoaia-Baloteşti. Acesta are aproximativ 3 kilometri, fiind realizat în proporţie de peste 90 la sută. Termenul de finalizare este 26 august, conform contractului.  

ADVERTISING

”Termenul de finalizare conform contractului era 26 august, însă am avut câteva blocaje legate de decizii ale instanţei pe care nu am vrut să le încălcăm şi am aşteptat deciziile instanţei şi astăzi putem spune că am reuşit să montăm şi ultimele pile peste drumul naţional şi se lucrează acolo. Contractul pentru dublarea liniei este octombrie, contractul pentru racord era 26 august.

Eu cred că la începutul lunii octombrie vor fi finalizate ambele contracte şi în 15 minute vom putea circula pe cei 19,5 kilometri de la Gara de Nord la Otopeni cu patru staţii de oprire”, a declarat ministrul Transporturilor, luni seară, la Realitatea Plus.  

ADVERTISING

Bode a menţionat că vor exista parcări în zona staţiilor şi că varianta va fi una ”foarte la îndemână” pentru a ajunge la aeroport din Capitală.

Vezi și:

Bode: TAROM va fi salvată, dar are nevoie de o restructurare

După 12 ani, Transalpina încă nu e modernizată. Bode promite că face reparațiile strict necesare

Bode anunță că va inaugura aproape 25 de km de autostradă, în august

Aproape 400 de angajați vor pleca anul ăsta de la TAROM. Bode avertizase că ”taie în carne vie”. Care e salariul mediu

Inaugurarea metroului spre Drumul Taberei s-a amânat iar, pe termen nedeterminat. Orban spune că se va deschide ”când va fi posibil din punct de vedere tehnic”, Bode și-a cerut scuze


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇