Bitcoinul a revenit la maximul ultimului an și jumătate după o victorie în justiția americană

Bitcoinul a revenit la maximul ultimului an și jumătate după o victorie în justiția americană

Bitcoin a atins marţi cel mai înalt nivel din ultimul an şi jumătate şi a depăşit scurt timp valoarea de 35.000 de dolari, în urma unei hotărâri a unei Curţi de Apel americane care a confirmat o recentă victorie juridică în favoarea unui produs de investiţii de consum al acestei devize numerice.

Bitcoin creştea, spre ora 9.50 GMT (12.50, ora României), cu 9,25%, la 34.446 de dolari, după ce a depăşit marţi, pentru scurt timp, pragul de 35.000 de dolari, şi a urcat la un nivel de 35.172 de dolari, un nivel pe care nu l-a mai atins din mai 2022, relatează AFP.

ADVERTISING

Cursul bitcoin s-a dublat de la începutul acestui an.

Bitcoin beneficiază de o ”îmbunătăţire a perspectivelor de acceptare a ETF (fonduri indexate)” şi îşi ”menţine forţa ca investiţie oarecum alternativă într-o perioadă de incertitudine”, apreciază un analist de la XTB, Walid Koudmani.

Creşterea cursului primei criptomonede are loc în urma unei hotărâri a unei Curţi de Apel federale de la Washington, luni, care a confirmat o victorie a gestionarului de active în criptomonede Grayscale.

La sfârşitul lui august, această Curte de Apel a dat dreptate Grayscale, care contesta un refuz al SEC, jandarmul pieţei americane, de a autoriza cotarea unui fond indexat (ETF), ale cărui active erau investite în bitcoin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Curtea stabilea că SEC nu şi-a argumentat suficient motivele refuzului, iar autoritatea de reglementare a depăşit data contestării acestei hotărâri.

Autorizarea unui astfel de fond, pe care vor să-l lanseze mai mulţi actori, ”ar putea încuraja o gamă mai largă de investitori să intre în sectorul criptomonedelor”, apreciază un analist de la Tickmill, Patrick Munnelly.

Vineri, bitcoin a depăşit pragul de 30.000 de dolari, în urma unei retrageri parţiale a SEC, care a sesizat justiţia federală pentru a obţine o condamnare a Ripple Labs, care a creat criptomoneda XRP, pe care o acuză că a comercializat-o fără să o înregistreze în prealabil la SEC.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇