Bitcoin a înregistrat cea mai mare prăbuşire din ultimii 11 ani

Bitcoin a înregistrat cea mai mare prăbuşire din ultimii 11 ani

Moneda digitală Bitcoin a înregistrat în trimestrul al doilea al anului cea mai amplă pierdere din mai mult de un deceniu, de circa 58%, potrivit datelor furnizate de CryptoCompare.

Publicitate

Bitcoin a scăzut de la nivelul de 45.524 de dolari pe unitate, de la începutul lui aprilie, la circa 18.000 de dolari pe unitate, joi, conform datelor CoinDesk.

Aceasta este cea mai slabă performanţă trimestrială înregistrată de bitcoin după 2011, când a pierdut 68,1% din valoare într-un trimestru, transmite CNBC.

În iunie, Bitcoin a scăzut cu 39,8%, consemnând cea mai slabă evoluţie lunară din 2010, când criptomoneda a devenit disponibilă pe platforme, potrivit Coin Metrics.

Publicitate

Între timp, moneda digitală ether a scăzut cu 69,3% în trimestrul doi, cea mai slabă evoluţie trimestrială de la crearea sa, în 2015.

Preţurile criptomonedelor au scăzut puternic, pe fondul inflaţiei ridicate, care a determinat băncile centrale să crească dobânzile, ceea ce a dus la vânzări de active riscante, cum ar fi acţiunile şi monedele digitale.

Prăbuşirea preţurilor a expus problemele mai multor companii şi proiecte din domeniul cripto, mai ales care oferă credite.

În luna mai, moneda stabilă terraUSD s-a prăbuşit, alături de criptomoneda luna.

În iunie, firma de creditare în criptomonede Celsius a blocat retragerile de către clienţi, din cauza condiţiilor extreme din piaţă.

Platforma de tranzacţionare a criptomonedelor CoinFlex a oprit săptămâna trecută retragerile de către clienţi, tot din acelaşi motiv.

Criza de lichidităţi a determinat intrarea în lichidare a fondului de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇