Avioane Craiova va moderniza 10 aeronave IAR 99, în următorii 4 ani. La ce ne folosesc

Avioane Craiova va moderniza 10 aeronave IAR 99, în următorii 4 ani. La ce ne folosesc

Ministrul Apărării, Bogdan Ciucă, și cel al Economiei, Virgil Popescu, au anunțat că Avioane Craiova va moderniza, în următorii 4 ani, 10 aeronave IAR 99.

Din informațiile SpotMedia.ro, se va moderniza circa jumătate din flota de avioane IAR a Forțelor Aeriene Române.

Iar odată modernizate, avioanele vor putea fi folosite penru antrenamente de zbor, pentru antrenamente de luptă, dar și pentru intervenții aeriene, la nevoie.

”Valoarea totală a contractului este de 275 de milioane de lei fără TVA. Are o durată de realizare de 48 de luni. Primul avion așteptăm să intre în testele de verificare (după modernizare – n.red.) după 22 de luni.

ADVERTISING

Și astfel, la finalul celor 4 ani, să avem toate cele 10 avioane modernizate.

Sperăm că acest echipament va asigura suportul tehnic pentru pregătirea tinerilor piloți militari, ca să facă trecere pe avioanele supersonice F16.

IAR-99
În imagine, IAR 99 la decolare. Foto: Pixabay

Dincolo de antrenamentul de zbor, piloții vor putea fi pregătiți (cu IAR 99 modernizate – n.red.) și pentru antrenamentul de luptă. Și folosim această capacitate și pentru sprijin aerian în misiuni militare concrete.

Sperăm să fie un punct de plecare pentru tot ce înseamnă dezvoltare și evoluție tehnologică românească, ale cărei produse sunt atât de necesare Forțelor Aeriene Române”, a precizat, la Craiova, Ministrul Apărării, Bogdan Ciucă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La rândul său, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că în ședința de guvern de astăzi, 14 august, se va adopta un act normativ ca să consolideze poziția fabricii Avioane Craiova pe piața modernizărilor de avioane.

”Vom aproba un memorandum prin care Avioane Craiova va fi declarat Centrul național de mentenanță IAR 99. Ca să fie centru de referință pentru modernizarea acestor avioane”, a spus Virgil Popescu.

Contractul încheiat pe 14 august și cele viitoare ar putea fi de mare ajutor și pentru Avioane Craiova SA. Societatea cu peste 250 de angajați a raportat în anii din urmă pierderi masive.

ADVERTISING

Mai exact, potrivit raportărilor către Finanțe, Avioane Craiova a pierdut: 4.587.757 lei (în 2019), 5.129.364 lei (în 2018) și 7.578.786 (în 2017).

Citește și:

Zi istorică pentru armata română: Înființarea MNC-SE, un element esenţial al arhitecturii de comandă a NATO în regiunea Mării Negre

Un elicopter românesc din forța de menținere a păcii din Mali s-a răsturnat în timpul unei misiuni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇