Amazon va face livrări non-umane și în Europa. Cum arată noua generație de drone (Video)

Amazon va face livrări non-umane și în Europa. Cum arată noua generație de drone (Video)

Gigantul american Amazon a dezvăluit o nouă generație de drone și plănuiește să extindă pentru prima oară în afara Statelor Unite serviciul de livrare aeriană.

Amazon a anunțat că va livra pentru prima oară colete cu drona în Marea Britanie și Italia, în încercarea de a demara programul ambițios de livrare aeriană pe care îl pregătește de mai mulți ani, relatează The Guardian.

Va introduce dispozitive autonome de livrare în cele două țări undeva pe la sfârșitul anului viitor, la un deceniu după ce a anunțat prima dată că plănuiește să lanseze acest mod de transport. Conducerea companiei speră să livreze 500 de milioane de colete cu dronele în fiecare an, până la sfârșitul deceniului.

ADVERTISING

Amazon a prezentat și noua sa generație de drone, la sediul din Seattle, unde David Carbon, vicepreședintele Prime Air, a spus că serviciul va fi extins pentru prima oară în afara Statelor Unite.

Spre deosebire de dronele actuale, noul model, MK30, care va intra în serviciu în 2024 în Marea Britanie și Italia, nu mai necesită un pad de livrare dedicat cu un cod QR pentru a preda mărfurile către clienți. În plus, această dronă va fi capabilă să zboare în condiții de ploaie ușoară, vânt ușor și seara, dar Amazon va trebui să se adapteze la regulile de survol din țările respective.

În prezent, livrarea cu drone este disponibilă de mai puțin de un an doar în două zone restrânse din California și Texas, unde până în luna mai a înregistrat doar 100 de livrări, deși obiectivul fixat era de 10.000 pe an. Amazon intenționează ca în 2024 să adauge o a treia zonă în Statele Unite.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇