Alexandru Nazare s-a întâlnit cu fondatorul UiPath: Au vorbit desprea crearea unui centru de excelență RPA în Ministerul Finanțelor

Alexandru Nazare s-a întâlnit cu fondatorul UiPath: Au vorbit desprea crearea unui centru de excelență RPA în Ministerul Finanțelor

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, s-a întâlnit, vineri, cu Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath.

Ministrul l-a felicitat pe Dines pentru succesul listării la bursa din New York.

Cei doi au vorbit despre potențialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera inițiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanțe, potrivit unei postări de pe Facebook a ministrului.

Astfel, Nazare anunță că a ”identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea și operaționalizarea unui centru de excelență RPA în cadrul ministerului”.

ADVERTISING

”Un astfel de centru de excelență ar reprezenta o inovație pentru administrația publică românească, oferind un impuls care să accelereze procesul de digitalizare pe care l-am început deja la nivelul administrației fiscale”, se mai arată în postare.

Am avut o întâlnire de lucru cu Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, pe care l-am felicitat...

Publicată de Alexandru Nazare pe Joi, 27 mai 2021

Compania de tehnologie UiPath, cunoscută și ca primul ”unicorn” din România, înființată la București, dar care acum este multinațională cu sediul în SUA, a fost listată cu succes la Bursa din New York, în luna aprilie.

ADVERTISING

În urmă cu un an era declarată cea mai bună companie de tehnologie și se clasa pe locul 2 în topul Financial Times 1000, după ce în 2018 depășea valoarea de piață de un miliard de dolari, în premieră pentru un start-up din România.

Citește pe același subiect și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇