Acord după lungi negocieri pe bugetul UE, de peste 1.800 de miliarde de euro. Ludovic Orban: România va beneficia de 46,4 miliarde de euro

Acord după lungi negocieri pe bugetul UE, de peste 1.800 de miliarde de euro. Ludovic Orban: România va beneficia de 46,4 miliarde de euro

Parlamentul European a ajuns marți la un acord, după negocieri lungi cu Consiliul UE, privind Cadrul Financiar Multianual (MFF) 2021-2027 și resursele financiare proprii, care însumează peste 1.800 de miliarde de euro pentru relansarea economiei, Acordul Verde European și Agenda Digitală.

Premierul Ludovic Orban a transmis, marți, că salută acordul, anunțând că vestea bună pentru România e că va beneficia, în următorii ani, de 46,5 miliarde de euro.

„Salut acordul asupra Bugetului Multianual al Uniunii Europene la care s-a ajuns între Parlamentul European, președinția Consiliului și Comisia Europeană! Este o veste extraordinară pentru România, care va beneficia în următorii ani de 46,4 miliarde de euro”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

ADVERTISING

Potrivit premierului, acestor fonduri li se adaugă cei 33,5 miliarde de euro din Planul de Redresare, ajungând la un total de aproape 80 de miliarde de euro.

„Sunt bani care vor fi folosiți cu chibzuință pentru dezvoltarea României, pentru a aduce bunăstare fiecărui român, prin intermediul proiectelor europene”, a mai scris Orban.

Parlamentul European a ajuns marți la un acord, după negocieri lungi cu Consiliul UE, privind Cadrul Financiar Multianual (MFF) 2021-2027 și resursele financiare proprii, obținând o suplimentare de 16 miliarde de euro la planul inițial, care va însemna, printre altele, și o triplare a bugetului alocat programului de sănătate la nivel european.

ADVERTISING

În total, MFF și Planul de relansare economică post-COVID, însumează peste 1.800 de miliarde de euro - bani care vor permite UE nu doar să își reclădească economia, ci și să stabilească noi baze solide și durabile pentru Acordul Verde European și Agenda Digitală. Acest acord reprezintă un succes major pentru toți cetățenii europeni, confruntați cu actuală criză a sănătății, economică și socială generată de pandemia de COVID-19.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇