Volkswagen vrea să bată Tesla cu propriile-i arme: Bateriile sunt viitorul!

Volkswagen vrea să bată Tesla cu propriile-i arme: Bateriile sunt viitorul!

Gigantul german Volkswagen vrea să depăşească Tesla și investeşte masiv în producţia propriilor sale baterii dedicate maşinilor electrice, aceasta fiind de la început una dintre cele mai importante strategii ale companiei fondate de Elon Musk.

De fapt, o bună parte din producătorii auto tradiţionali încearcă să producă propriile lor baterii de maşini electrice, urmând o strategie care a transformat Tesla în cel mai mare jucător din cadrul industriei, scrie The Wall Street Journal.

La momentul actual, bateriile din mașinile electrice VW sunt obţinute din surse externe, însă compania a declarat că plănuieşte să îşi construiască în 2022 prima fabrică de baterii din Germania.

Cine face mai multe baterii

Analiştii estimează că gigantul german Volkswagen ar putea deveni cel mai important producător de automobile electrice în 2022, iar producţia de baterii se va dovedi vitală în perioadă următoare.

VW şi-a dezvăluit planurile încă din 2019, iar experţii din industrie sunt de părere că firma şi-a depăşit majoritatea rivalilor în ceea ce priveşte capacitatea de producţie a bateriilor, în condiţiile în care gigantul a subestimat iniţial magnitudinea şi complexitatea sarcinii.

De altfel, VW s-a și chinuit să găsească ingineri şi manageri calificaţi pentru a-şi duce la bun sfârşit obiectivul, încercând în prezent să atingă un nivel de sustenabilitate în ceea ce priveşte costurile de producţie.

Thomas Schmall, şeful diviziei de componente din cadrul VW, spune că producţia internă a bateriilor poate fi rezumată simplu: bateriile reprezintă aproximativ 50% din valoarea unei maşini electrice.

Pe urmele bătătorite de Tesla

Între 2018 şi 2020, grupul Tesla a cheltuit aproape 30 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea de noi tehnologii, mai mult decât orice alt producător auto tradiţional.

În plus, compania tocmai a anunţat că va mai cheltui alte peste 41 de miliarde de dolari pentru crearea de vehicule electrice între 2021 şi 2025. Asta, fără să mai punem la socoteală costurile cu bateriile.

Tesla a livrat 499.550 de automobile în 2020, aproape de obiectul setat de CEO-ul Elon Musk la începutul anului. Prin comparaţie, grupul Volkswagen a vândut peste 9 milioane de vehicule în aceeaşi perioadă.

Totuşi, Tesla, companie fondată în 2003, înregistrează o valoare de piaţă de aproape 700 de miliarde de dolari, de cinci ori mai mult decât Volkswagen.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇