Porsche vrea să construiască în Germania o fabrică de baterii pentru vehiculele electrice

Porsche vrea să construiască în Germania o fabrică de baterii pentru vehiculele electrice

Porsche, divizia de automobile sport de lux a grupului Volkswagen, intenţionează să construiască în Germania o fabrică de baterii destinate vehiculelor electrice.

„Celulele de baterii sunt o tehnologie cheie pentru industria auto din Germania, pe care trebuie să o avem şi în ţara noastră. Porsche vrea să joace un rol de pionierat în acest sens”, a declarat directorul general al companiei, Oliver Blume, publicaţiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmite Reuters.

Porsche va achiziţiona baterii pentru automobile electrice de la compania-mamă Volkswagen, care intenţionează să construiască 6 fabrici de baterii în toată Europa şi să extindă infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice la nivel global.

ADVERTISING

”Dar va exista, de asemenea, un segment pentru celulele de baterii performante. Este un domeniu Porsche. La fel cum am dezvoltat motoare cu ardere internă de înaltă performanţă, acum vrem să fim în fruntea bateriilor de înaltă performanţă", a spus Blume.

Producătorii europeni de maşini, care se bazează în principal pe furnizorii de baterii din Asia, caută să-şi reducă dependenţa de străinătate, având în vedere creşterea producţiei de maşini electrice, pentru a respecta normele de mediu mai dure din Uniunea Europeană.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇