Timișoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume

Timișoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat că o companie germană va produce în următorii șase ani baterii pentru automobile electrice din întreaga lume.

Astfel, orașul va deveni un punct important pe piața europeană a tehnologiilor verzi.

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, spune că germanii vor investi 200 de milioane de euro în următorii șase ani și vor angaja aproximativ 1.000 de persoane.

„Timișoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume. Prin investiția Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate, pe care am avut bucuria să o anunțăm astăzi, orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi.

ADVERTISING

Sper ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu, dar și forță de muncă înalt calificată pentru cele 1000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timișoara”, a anunțat Fritz pe Facebook.

Primarul Dominic Fritz a mai spus că îl va felicita personal pe primul timișorean care va conduce o mașină electrică dotată cu o baterie fabricată la Timișoara.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇