The Washington Post: Sute de angajați Tesla au fost infectați cu noul coronavirus și consideră că Elon Musk nu a avut un comportament responsabil

The Washington Post: Sute de angajați Tesla au fost infectați cu noul coronavirus și consideră că Elon Musk nu a avut un comportament responsabil

Sute de angajați ai producătorului auto american Tesla au fost infectați cu noul coronavirus și îl acuză pe șeful companiei, Elon Musk, de comportament iresponsabil, potrivit unor informații obținute de publicația The Washington Post.

Cotidianul arată că a solicitat încă de anul trecut să-i fie furnizate datele privind numărul cazurilor de COVID-19 de la fabrica Tesla din California, după redeschiderea acesteia în mai 2020. Asta în condițiile în care compania a fost obligată să raporteze cazurile pozitive către instituțiile abilitate, ca parte a acordului de redeschidere.

ADVERTISING

Totuși, Departamentul de Sănătate Publică din Alameda (California) a susținut timp de câteva luni bune că nu poate furniza astfel de informații din cauza unei legi care acordă confidențialitate pacienților.

Acum, The Washington Post a aflat că 450 dintre cei 10.000 de angajați ai fabricii Tesla din California s-au îmbolnăvit de COVID-19 din mai până în decembrie 2020, acuzându-l totodată pe Elon Musk de comportament iresponsabil.

Omul de afaceri a contestat inițial măsurile de carantină impuse anul trecut în contextul pandemiei, precizând că sunt „fasciste” şi că reprezintă o încălcare a libertăţii individuale. Ulterior a anunțat că se va conforma și că le va respecta.

ADVERTISING

Totuși, unii angajați susțin că au fost anunțați că vor fi concediați, după ce au cerut să lucreze de acasă.

Elon Musk a pus sub semnul întrebării acuratețea testelor COVID

În noiembre, omul de afaceri a anunțat că a efectuat patru teste rapide pe bază de antigen pentru noul coronavirus, în aceeaşi zi, două având rezultate pozitive, iar două negative.

„Se întâmplă ceva extrem de dubios. Am fost testat pentru COVID de patru ori astăzi. Două teste au ieşit negative, două au fost pozitive. Acelaşi dispozitiv, acelaşi test, aceeaşi asistentă medicală. Teste rapide antigen de la BD”, a scris Musk pe Twitter, posibil cu referire la testele rapide pe bază de antigen de la compania Becton, Dickinson and Co.

ADVERTISING

Amintim că Elon Musk cochetează de ceva vreme cu titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Citește articolele zilei pe spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇