Elon Musk devine cel mai bogat om din lume

Elon Musk devine cel mai bogat om din lume

Antreprenorul deținător al Tesla și SpaceX a fost propulsat pe primul loc  în top, după ce prețul acțiunilor Tesla a crescut joi, depășindu-l astfel pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care era în fruntea topului din 2017.

Tesla, compania producătoare de mașini electrice, a crescut în acest an până la valoarea de piață, atinsă miercuri, de 700 miliarde de dolari. Asta face ca Tesla valoreze mai mult decât Toyota, Volkswagen, Hyundai, GM și Ford la un loc, relatează bbc.co.uk.

Musk a reacționat la știri în stilul său propriul, răspunzând laconic unui utilizator de Twitter care a publicat știrea, cu remarca „cât de ciudat”.

ADVERTISING

Într-un tweet mai vechi ,Musk scrisese aceste gânduri asupra averii sale:

„Aproximativ jumătate din banii mei vor fi destinați să ajute la rezolvarea problemelor care există acum pe Pământ, iar cealaltă jumătate pentru crearea unui oraș autonom pe Marte pentru a asigura continuarea vieții (a tuturor speciilor) în cazul în care Pământul este lovit de un meteorit precum cel de pe vremea dinozaurilor sau dacă începe un al treilea război mondial și ne distrugem singuri ".

Averea magnatului a crescut pe fondul schimbărilor politice recente din SUA, mai ales că acum democrații vor avea controlul Senatului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Daniel Ives, analist la Wedbush Securities, scrie: „Un Senat albastru este o veste foarte optimistă pentru Tesla și, în general, pentru producătorii de vehicule electrice, deoarece prefigurează o agendă mai ecologică pentru următorii ani". Creditele și facilitățile fiscale pentru achiziționarea de vehicule electrice vor aduce beneficii Tesla, „care domină autoritar azi această piață”, a adăugat el.

Totodată și Jeff Bezos, deținătorul Amazon, și-a văzut averea crescând în ultimul an. Pandemia de coronavirus a însemnat pentru Amazon o cerere mult mai mare atât pentru magazinul său online, cât și pentru serviciile sale de cloud computing.

ADVERTISING

Cu toate acestea, el a trebuit să cedeze 4% din acțiuni fostei sale soții MacKenzie Scott, ca urmare a divorțului, ceea ce a contribuit la pierderea primului loc în topul miliardarilor. În plus, analiștii apreciază că amenințarea unor noi politici de reglementarea a pieței online a limitat creșterea acțiunilor Amazon.

Astfel, Musk, proprietarul unei afaceri care tocmai a realizat primul an pe profit și care nu se compară ca dimensiune cu cu giganții Toyota sau Amazon, a reușit să devină cea mai bogată persoană din lume. Pur și simplu prețul acțiunilor Tesla a crescut de peste șapte ori în ultimul an, ceea ce semnifică un val enorm, unii spun irațional, de încredere în viitorul mașinilor electrice.

Musk va trebui să demonstreze în următorii cinci ani că Tesla este capabilă să obține mai multe profituri decât tot restul industriei automobilistice la un loc, pentru a menține nivelul de încredere al investitorilor.

Numeroșii săi fani de pe Internet subliniază însă că nu este prima dată când magnatul excentric i-ar ridiculiza pe scepticii care îi prezic falimentul. 

Povestea sa amintește cumva de ce se întâmpla acum 20 de ani, când un alt vizionar din domeniul high-tech care alegea să înfrunte dezastrul ce părea iminent, odată cu spargerea bulei “dot com”. Iată că până în prezent Jeff Bezos le-a adus profituri imense celor care au pariat pe Amazon.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇