Taxiurile zburătoare, autorizate la Paris pe durata Jocurilor Olimpice 2024 (Video)

Taxiurile zburătoare, autorizate la Paris pe durata Jocurilor Olimpice 2024 (Video)

Înfiinţarea unei platforme aeriene care să permită decolarea şi aterizarea taxiurilor zburătoare electrice la Paris pentru zboruri demonstrative gratuite pe durata Jocurilor Olimpice a fost autorizată, marţi, prin decret guvernamental.

Acest experiment, limitat la zboruri de demonstraţie gratuite, este criticat însă de numeroşi aleşi municipali din Paris, atât de la majoritate, cât şi de la opoziţie, care denunţă „un proiect absurd” şi o „aberaţie ecologică”, informează AFP.

JO de Paris 2024 : Des taxis volants vont survoler l'Ile-de-France

Primăria Parisului a anunţat că va studia posibilitatea unui recurs în justiţie împotriva acestei decizii, spune edilul Anne Hidalgo.

ADVERTISING

Promotorii acestor taxiuri zburătoare, prezentate ca fiind mai mici, mai uşoare şi mai puţin zgomotoase decât elicopterele, insistă asupra posibilităţii de a le utiliza ulterior - graţie unor versiuni mai mari - în special pentru transportul sanitar de urgenţă.

Paris 2024 Olympics Could See First eVTOL Volcopter Passenger Flights – FutureFlight

Jocurile Olimpice vor debuta pe 26 iulie în capitala Franţei şi aprobarea guvernului francez pentru acest proiect era aşteptată de mai multe luni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇