Premieră în România: Salvamontiștii au testat un rucsac zburător. Traseu de 90 de minute, parcurs în 2 minute (Video)

Premieră în România: Salvamontiștii au testat un rucsac zburător. Traseu de 90 de minute, parcurs în 2 minute (Video)

Un specialist al Departamentului pentru Situații de Urgență a testat, pentru prima oară în România, un rucsac cu care se poate zbura pentru a ajunge mai repede la intervenții. Un traseu de o oră și jumătate a fost străbătut în doar două minute.

Acțiunea desfășurată în comuna Rimetea, județul Alba, a făcut parte dintr-un exercițiu de salvare montană al Departamentului pentru Situații de Urgență, relatează Alba Press.

Conform scenariului exercițiului, pilotul s-a ridicat de la sol cu ajutorul rucsacului zburător (jetpack), pentru a salva o persoană rănită într-o drumeţie, în masivul Piatra Secuiului.

Premieră națională, tehnologia Gravity Industries Jet Suit testată de DSU pentru structurile Salvamont din România.Locație: com. Rimetea, jud. Alba

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Duminică, 19 mai 2024

Traseul montan pe care salvatorii l-ar fi făcut pe jos în 90 de minute a fost parcurs în doar două minute de zbor.

LIVEExercițiul DSU-GRAVITY-SAR-LIVEXLocație: comuna Rimetea, jud. AlbaGravity IndustriesL.E. Drum pe care, în mod normal, structurile Salvamont, echipate pentru astfel de situații de urgență l-ar parcurge într-o oră și trei zeci de minute, a durat două minute, de la momentul coborârii din mașină!

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Luni, 20 mai 2024

Rucsacul zburător este produs de o companie britanică și are cinci propulsoare, fiind capabil să ridice un adult la zeci de metri înălțime.

ADVERTISING

Viteza maximă pe care salvatorii o pot atinge cu ajutorul jetpack este de 60 km pe oră.

Salvamont Alba a testat un aparat de zbor

Potrivit TVR Info, prețul unui rucsac zburător este destul de piperat, aproximativ 450.000 euro plus TVA. Pentru început, Salvamont România ar putea închiria dispozitivul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇