Parchetul a stabilit cauza scufundării din Marea Neagră: Accidentul s-a produs în urma coliziunii a două nave

Parchetul a stabilit cauza scufundării din Marea Neagră: Accidentul s-a produs în urma coliziunii a două nave

Reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa au anunţat că scufundarea navei sub pavilion Tanzania, în Marea Neagră, s-a produs în urma coliziunii cu o altă navă, care se află acum în portul bulgăresc Varna.

Accidentul care a avut loc sâmbătă, în apropiere de Sfântu Gheorghe, s-a produs în urma coliziunii a două nave, una sub pavilion Comore, iar alta pavilion Tanzania. Cea de-a doua navă s-a scufundat.

La bord erau 11 marinari, opt dintre ei au fost salvaţi, iar trei sunt daţi dispăruţi. Printre cei dispăruţi s-ar afla şi căpitanul navei. 

ADVERTISING

”Nava care nu s-a scufundat este în portul bulgăresc Varna şi se fac cercetări atât de către noi, dar şi de autorităţile din Bulgaria, pentru a stabili exact cum s-a întâmplat coliziunea”, au precizat reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

De asemenea, reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare au anunţat că au fost informaţi de către Centrul Maritim de Coordonare că au fost sistate operaţiunile de căutare a celor trei marinari daţi dispăruţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇