Renault colaborează cu muzicianul Jean-Michel Jarre în segmentul ingineriei acustice

Renault colaborează cu muzicianul Jean-Michel Jarre în segmentul ingineriei acustice

Muzicianul Jean-Michel Jarre se alătură Renault în segmentul ingineriei acustice pentru a dezvolta experiența sonoră a viitoarelor modele electrice ale mărcii. Colaborarea lor cuprinde trei domenii cheie, conform unui comunicat al producătorului auto.

„Renault este un constructor auto aflat într-un proces de schimbare rapidă și îmi doresc foarte mult să încorporez toate abilitățile mele de inginer de sunet în această lume unde experiențele sonore sunt numeroase”, spune Jean-Michel Jarre, artist si inginer de sunet.

ADVERTISING

Cele trei domenii sunt tehnologia „Less is More”, menită să proiecteze un sistem audio bun folosind cât mai puține componente posibil, de noua semnătură sonoră a modelelor electrice (secvența de bun venit la intrarea în vehicul, întregul sistem audio - componente, locație, algoritmi, precum și sunetul emis de vehiculele electrice atunci când rulează sub 30 km/h pentru a avertiza pietonii), precum și serviciul „Sonic Road” care va oferi pasagerilor coloana sonoră ideală, bazată atât pe preferințele muzicale ale șoferului, cât și pe informații contextuale: locuri, peisaje, vreme sau chiar ora din zi. Jean-Michel Jarre a conceput o modalitate de a asocia datele contextuale detectate de mașină cu un anume conținut muzical (muzică, podcasturi, știri...).

ADVERTISING

Renault și Jean-Michel Jarre au semnat un parteneriat de cel puțin trei ani. Rezultatele colaborării lor vor apărea pe viitoarele modele electrice ale mărcii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇