RAR adoptă serviciul „CIV prin curier”

RAR adoptă serviciul „CIV prin curier”

De luni, 18 iulie, cine solicită eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului la RAR va putea opta pentru expedierea prin curier la adresa dorită.

Registrul Auto Român implementează astfel serviciul „CIV prin curier”.

„Mai exact, când veniți cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, puteți pleca fără să mai așteptați eliberarea actului (CIV). Îl veți primi prin curier, dacă solicitați acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situația excepțională în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe“, spune Alina Niță, director general RAR.

ADVERTISING

RAR nu taxează acest serviciu, dar veți plăti tariful de curierat la primirea documentelor.

Clienții vor putea menționa pe cererea pe care o completează la sediul RAR că doresc primirea CIV prin curier și vor scana cu un telefon mobil un cod QR, care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării.

Aceste facilități vor fi disponibile la intrarea în fiecare reprezentanță RAR din țară.

Rămâne în vigoare și opțiunea de ridicare personală a CIV, direct de la ghișeul reprezentanței unde a fost efectuată verificarea.

ADVERTISING

Acest nou serviciu a fost conceput în special în beneficiul celor care nu locuiesc în orașele reședință de județ, unde sunt situate de regulă reprezentanțele RAR, și care astfel au de parcurs distanțe mai mari pentru revenire.

De asemenea, prin acest demers se decongestionează și zona de așteptare pentru clienți, apreciază instituția.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇