Prima Scoică: Părinţii pot împrumuta scoici auto pentru drumul bebeluşului de la maternitate acasă

Prima Scoică: Părinţii pot împrumuta scoici auto pentru drumul bebeluşului de la maternitate acasă

Un program de împrumut de scoici pentru externarea în siguranță a bebelușilor din maternitate, sugestiv intitulat Prima Scoică, se derulează  în 6 stații Petrom din România, ca parte a campaniei #MisiuneZero.

De astăzi, părinții pot face o rezervare pe site-ul dedicat programului nostru și apoi pot veni într-una din stațiile Petrom selectate din localitățile: București, Brașov, Iași, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu și Timișoara, pentru a împrumuta o scoică ergonomică, testată la impact, astfel încât copilul să fie în siguranță de la primul drum, cel de la maternitate acasă.

ADVERTISING

Scoica trebuie apoi înapoiată stației Petrom de unde a fost împrumutată în termen de 3 zile, astfel încât și alți bebeluși să poată ajunge în siguranță acasă.

La înapoierea scoicii părinții vor primi un voucher special care îi va ajuta să facă cea mai bună alegere de scaun auto, de la unul din partenerii proiectului.

Mai multe despre modul de desfășurare, pașii necesari și partenerii programului Prima Scoică afli pe www.sigurantă-auto-copii.ro

image
Foto: Petrom

Fundatia Siguranta Auto Copii®, organizație non-guvernamentală, reprezentant al României în European Transport Safety Council, și-a propus o misiune de pionierat în România și anume aceea de a schimba atitudinea părinților și educatorilor din România referitor la modul de transport al copiilor în autovehicul, modificând astfel statisticile negative care plasează România pe primul loc în UE în ceea ce privește numărul de accidente cu victime din rândul pasagerilor copii.

ADVERTISING

Activitatea Fundației Siguranță Auto Copii® a debutat în anul 2019 prin înființarea primului Centru de Siguranță Auto Copii®, (în acest moment existând 3 astfel de Centre în România – București, Constanța, Brașov și unul în Republica Moldova) în care părinții pot testa scaunele auto potrivite în funcție de vârstă, greutatea, înălțimea copilului, precum și în funcție de marca, modelul și anul de fabricație a mașinii pe care o conduc.

Tot în cadrul Centrelor Siguranță Auto Copii®, a început un program de cursuri gratuite pentru părinți, cursuri la care aceștia învață cum trebuie instalat, folosit și întreținut un scaun auto pentru copii, când este momentul să fie schimbat, cum trebuie procedat în cazul unui accident rutier minor în care a fost implicat și un autoturism în care este transportat un copil. Cursurile sunt susținute de medici, paramedici, psihologi, specialisti din cadrul Poliției Rutiere și Departamentului pentru Situații de Urgență.

ADVERTISING

Pentru programele și proiectele desfășurate până acum accesați link-ul: https:/www.siguranta-auto-copii.ro/fundatia-siguranta-auto-copii/.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇