Ford va produce un vehicul electric la Craiova. Investiția se ridică la 300 de milioane de dolari

Ford va produce un vehicul electric la Craiova. Investiția se ridică la 300 de milioane de dolari

Fabrica Ford din Craiova va începe, în 2023, producţia unui vehicul comercial uşor, care va avea şi o versiune electrică, începând cu 2024.

Compania a precizat că pentru producţia noului vehicul, care va fi primul vehicul Ford de volum, complet electric, construit în România, va investi la fabrica din Craiova 300 de milioane de dolari.

Potrivit preşedintelui Ford Europa, Stuart Rowley, Craiova va deveni a treia fabrică Ford din Europa unde se produc vehicule complet electrice.

"Investiţia din Craiova vine în contextul celorlalte investiţii anunţate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) şi pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia şi trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienţilor din Europa vehicule comerciale cu zero emisii.

ADVERTISING

Această nouă investiţie în viitorul fabricii din Craiova demonstrează, încă o dată, speranţa companiei Ford că guvernul din România va asigura toate îmbunătăţirile cheie promise pentru a sprijini un mediu competitiv de producţie în regiune, inclusiv în ceea ce priveşte infrastructura de transport, care este esenţială", mai spune preşedintele Ford Europa.

În februarie, Ford şi-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024.

ADVERTISING

Noul vehicul comercial uşor va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare convenţionale Ford pe benzină, precum şi diesel, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇