Ford va produce un vehicul electric la Craiova. Investiția se ridică la 300 de milioane de dolari

Ford va produce un vehicul electric la Craiova. Investiția se ridică la 300 de milioane de dolari

Fabrica Ford din Craiova va începe, în 2023, producţia unui vehicul comercial uşor, care va avea şi o versiune electrică, începând cu 2024.

Compania a precizat că pentru producţia noului vehicul, care va fi primul vehicul Ford de volum, complet electric, construit în România, va investi la fabrica din Craiova 300 de milioane de dolari.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Potrivit preşedintelui Ford Europa, Stuart Rowley, Craiova va deveni a treia fabrică Ford din Europa unde se produc vehicule complet electrice.

"Investiţia din Craiova vine în contextul celorlalte investiţii anunţate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) şi pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia şi trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienţilor din Europa vehicule comerciale cu zero emisii.

Această nouă investiţie în viitorul fabricii din Craiova demonstrează, încă o dată, speranţa companiei Ford că guvernul din România va asigura toate îmbunătăţirile cheie promise pentru a sprijini un mediu competitiv de producţie în regiune, inclusiv în ceea ce priveşte infrastructura de transport, care este esenţială", mai spune preşedintele Ford Europa.

În februarie, Ford şi-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024.

Noul vehicul comercial uşor va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare convenţionale Ford pe benzină, precum şi diesel, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!