Cum a ajuns noua Dacia Sandero să fie asemănată cu... Lamborghini Urus

Cum a ajuns noua Dacia Sandero să fie asemănată cu... Lamborghini Urus

Cea de-a treia generație a modelului Dacia Sandero inaugurează o nouă semnătură luminoasă pentru brandul de la Mioveni.

Noua semnătură luminoasă este comparată de mulți cu cea prezentă pe Urus, SUV-ul de peste 200.000 de euro al celor de la Lamborghini, scrie publicația franceză Motors Actu.

"Cu această nouă generație, Dacia reînnoiește două modele emblematice cu designul lor contemporan care combină robustețea și dinamismul, echipamentul modern, platforma CMF și motoarele eficiente de la cele mai recente inovații ale Alianței.

Noile Sandero și Sandero Stepway oferă mai mult spațiu, mai mult confort si mai multă siguranță, deoarece satisfac nevoile reale ale clienților noștri", spune directorul marketing al Dacia, Mihai Bordeanu.

ADVERTISING

Blocurile optice ale Dacia aduc noua semnătură luminoasă în formă de Y, o linie orizontală unind cele două blocuri optice și extinzând astfel liniile LED.

Farurile cu LED, care vor fi oferite indiferent de versiunea aleasă, oferă o vizibilitate mai bună pe timp de noapte (+37% în adâncime și +9% în lățimea spectrului).

Dacia a prezentat luna trecută noile modele Sandero și Logan

Modelele sunt dezvoltate pe o platformă nouă, denumită CMF, pe care se face și Renault Clio.

Ca dimensiuni, modelele sunt mai mari. Logan are o lungime de 4.396 mm (+50 mm), o lățime de 1.848 mm (+115 mm) și o înălțime de 1.501 mm (+16 mm), în timp ce garda la sol este de 135 mm.

ADVERTISING

În schimb, Sandero are o lungime de 4.088 mm (+19 mm), o lățime de 1.848 mm (+115 mm) și o înălțime de 1.499 mm (-31 mm), iar garda la sol a rămas neschimbată: 133 mm.

În ce privește versiunea Sandero Stepway, diferența este la garda de sol, care este de 174 mm, cu 44 mm mai mare decât cea de pe Sandero. Așadar, Sandero Stepway are o lungime de 4.099 mm (+10 mm), o lățime de 1.848 mm (+87 mm) și o înălțime de 1.535 mm (-80 mm).

Schimbări majore la interior

În ce privește interiorul, noile modele vin cu scaune noi, iar pe Sandero și Sandero Steway va fi disponibilă din 2021 și opțiunea de a avea un plafon panoramic din sticlă.

ADVERTISING

Sunt disponibile trei sisteme infotainment: Media Control, Media Display și Media Nav. Primul are un ecran TFT cu diagonală de 3.5 inch, al doilea are un ecran touch cu diagonală de 8 inchi și suport prin cablu pentru Android Auto și Apple CarPlay, în timp ce cel Media Nav are și compatibilitate wireless cu aceste două sisteme.

Totodată, noile modele Dacia vor avea și aer condiționat automat cu ecran digital, scaunele din față vor fi încălzite.

Dacia Logan are un portbagaj mai mare cu 18 litri față de versiunea precedentă și ajunge la 528 de litri. În schimb, Sandero are un portbagaj de 328 de litri.

dacia-interior

Ce motoare vor fi disponibile

Vor fi disponibile doar trei motoare, întrucât s-a renunțat complet la cele diesel.

  • motor aspirat pe benzină SCe 65 de 1 litru cu trei cilindri de 65 de cp, cuplat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte (indisponibil pe Sandero Stepway)
  • motor turbo pe benzină TCe 90 de un litru cu 3 cilindri de 90 de cai putere disponibil cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau transmisie automată CVT;
  • motor turbo pe benzină TCe 100 ECO-G de un litru cu trei cilindri cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte. (poate fi alimentată și cu GPL).

De asemenea, modelele vor avea disponibilă și noua cutie automată CVT.

Ca dotări de siguranță, acestea vor avea 6 airbag-uri, emergency brake assist activ între 7 și 170 km/h, blind spot warning, park assist și hill start assist.

Citește și alte articole din categoria AUTO:

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇