BMW a prezentat prima maşină din lume care îşi schimbă culoarea (Video)

BMW a prezentat prima maşină din lume care îşi schimbă culoarea (Video)

BMW a prezentat prima maşină din lume care ”îşi schimbă culoarea”, la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas.

citizen

Conceptul de maşină, numit BMW iX Flow, foloseşte tehnologia de cerneală electronică, care se găseşte în mod normal în cititoarele electronice, pentru a transforma exteriorul maşinii într-o varietate de modele în gri şi alb.

”Aceasta este o schimbare a culorii cu adevărat eficientă din punct de vedere energetic, folosind tehnologia E Ink. Aşa că am luat acest material – este un fel de hârtie groasă – şi provocarea noastră a fost să punem asta pe un obiect 3D precum maşinile noastre”, a spus inginerul de cercetare al BMW, Stella Clarke.

citizen

Atunci când este stimulat de semnale electrice controlate de o aplicaţie pentru telefon, materialul aduce diferiţi pigmenţi la suprafaţă, determinând maşina să capete o nuanţă sau un design diferit, cum ar fi dungile de curse, transmite Reuters.

În viitor, modificările vor fi controlate şi printr-un buton de pe tabloul de bord al maşinii sau poate chiar prin gesturi cu mâinile, a spus Clarke.

Nu este nevoie de energie pentru a menţine culoarea pe care o selectează şoferul, potrivit BMW.

citizen

”Motivul meu de utilizare preferat este folosirea culorii pentru a influenţa reflexiile luminii solare. Într-o zi fierbinte şi însorită, ca azi, ai putea schimba culoarea albă pentru a reflecta lumina soarelui. Într-o zi rece, ai putea schimba culoarea neagră pentru a absorbi căldura”, a spus Clarke.

Deşi vehiculul expus la CES poate alterna doar între gri şi alb, tehnologia va fi extinsă pentru a acoperi un spectru de culori, potrivit BMW.

COLOR CHANGING BMW iX Flow! Watch the Transformation Live

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇